12.5 C
Athens

Το πισώπλατο χτύπημα του ευεργετημένου Φωτιά στον ευεργέτη του, Κλάτενμπεργκ

Ο Χρήστος Υφαντής γράφει για το εκ προμελέτης διαιτητικό έγκλημα του Φωτιά στην Τούμπα, ο οποίος αποφάσισε με πλήρη συνείδηση να ντυθεί Βρούτος για να μαχαιρώσει πισώπλατα τον «Ιούλιο Καίσαρα» της ΚΕΔ

Σφύριγμα – σφύριγμα χτίζεται στα γήπεδα της Super League 1, ειδικότερα σε αυτά των (αυτό)αποκαλούμενων Big 4 (Big στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δύο, οι άλλοι είναι της προσκολλήσεως) το αφήγημα περί της ανικανότητας του Μαρκ Κλάτενμπεργκ να εκπολιτίσει την ελληνική διαιτησία με συνακόλουθη την προτροπή «να φύγει, να τον διαδεχθεί Έλληνας».

Το σύστημα που αγωνιά να πετύχει την εκπαραθύρωση του Άγγλου αρχιδιαιτητή δεν σταματάει λεπτό να απεργάζεται μεθόδους και σφυρίγματα για να οδηγήσει τον Πρόεδρο της ΚΕΔ (και τους υπόλοιπους αλλοδαπούς) στην έξοδο, η διαιτησία του ανεκδιήγητου Φωτιά και του αχαρακτήριστου Τζοβάρα (VAR) στην Τούμπα είναι το τελευταίο (έως το επόμενο) επεισόδιο, ίσως το σημαντικότερο όλων μέχρι τώρα.

https://athlosnews.gr/paok-ofi-3-0-i-listeia-tou-aiona/

Η αξία των σφυριγμάτων του Φωτιά στους κύκλους του σκληρού πυρήνα της εξυγίανσης έχει εκτοξευθεί από το γεγονός πως ο βασικός δράστης αυτής της ιστορικής κλοπής, που ακολούθησε μια μεγαλειώδη παραχάραξη των κανονισμών και των διευκρινιστικών εγκυκλίων της FIFA «για το τι είναι πέναλτι στην εποχή του VAR», είναι ένα από «τα αγαπημένα παιδιά» του Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ένας από τους διαιτητές που έγιναν «νοματαίοι» με την διαμεσολάβηση και τη φροντίδα του Άγγλου αρχιδιαιτητή.

Αυτό που έκανε ο Φωτιάς στην Τούμπα αγγίζει τα όρια της ποδοσφαιρικής «αλητείας» και συνιστά ένα πολύ σκληρό χτύπημα στην πολιτική του κ. Κλάτενμπεργκ για την ελληνική διαιτησία. Αυξάνει σε ακραίο βαθμό την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Προέδρου της ΚΕΔ, ενισχύει αποφασιστικά τα συμφέροντα που αντιμάχονται την παρουσία του και εξεγείρονται στην προοπτική αυτή να επεκταθεί για άλλη μια διετία, διευκολύνει το αφήγημα «του αποτυχημένου που δεν προσφέρει τίποτε και μόνο κονομάει», φέρνει στην επιφάνεια όλες τις υπόγειες διεργασίες και τα πρόσωπα που μεθοδεύουν την απομάκρυνση του Άγγλου αρχιδιαιτητή.

Την ίδια ώρα αποδυναμώνει σημαντικά την δυνατότητα της UEFA (κυρίως) να επιμείνει στην παράταση της θητείας του νυν Προέδρου της ΚΕΔ και δίνει ισχυρά επιχειρήματα σε γνωστούς πουλημένους εντός των γραφείων της Νιόν να πετύχουν την αποδέσμευση της ελληνικής διαιτησίας από τις διεθνείς ομοσπονδίες, όπως ακριβώς επιδιώκουν οι φίλοι τους στην Αθήνα, για λογαριασμό των οποίων εργάζονται σκληρά στην Ελβετία αλλά και στην Κηφισιά.

https://athlosnews.gr/poursanidis-se-fotia-den-sevesai-ton-idrota-ton-paikton-ntropi/

Ο Φωτιάς έβαλε φωτιά στα μπατζάκια του Κλάτενμπεργκ, όπως συμβαίνει πάντα με κάθε ευεργετημένο όταν «αποφασίζει» να εκδικηθεί τον ευεργέτη του, καθώς οι υποσχέσεις και «τα δώρα» που του προσφέρονται είναι ικανά να τον μετατρέψουν σε πιόνι σε αυτή την καθημερινή μάχη εξόντωσης που εξελίσσεται στην ελληνική διαιτησία.

Η εικόνα ενός Κλάτενμπεργκ που δεν κατάφερε να πείσει για την ανάγκη και την αξία να εφαρμόζονται κατά γράμμα οι κανονισμοί ούτε τα δικά του παιδιά, δηλαδή τους διαιτητές που παρέλαβε αποσυνάγωγους και κατέστησε διεθνείς, είναι το χειρότερο χτύπημα στην πανθομολογούμενη ανάγκη να εξακολουθήσει να διαφεντεύει την ελληνική διαιτησία ένας (η περισσότεροι) ξένος και η μεγαλύτερη αβάντα στην λογική «αφού και με τους ξένους τα ίδια γίνονται, καλύτερα με Έλληνα στην ΚΕΔ να γλιτώσουμε και τα λεφτά».

Μια απλή ματιά στις δημόσιες δηλώσεις της τελευταίες περιόδου για τις προσδοκώμενες ή τις αναγκαίες εξελίξεις στην ΚΕΔ μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και Προέδρων «βασικών» Ενώσεων της ΕΠΟ αποκαλύπτει εύκολα ποιος είναι με ποιον, ποιος προσδοκάει στο τέλος του Κλάτεμπεργκ και ποιος ανέχεται την ύπαρξη του, ποιος επιδιώκει να επεκταθεί η θητεία του, αλλά «με νέους όρους» και ποιος δεν ασχολείται καν.

https://athlosnews.gr/bousis-o-fotias-mas-ekapse-den-tha-meino-allo-siopilos/

Ο Φωτιάς στην Τούμπα επέλεξε να σταθεί στο πλάι όσων έχουν κάνει σημαία την πάση θυσία απομάκρυνση του Κλάτενμπεργκ το καλοκαίρι, «υπόγραψε» με τα σφυρίγματα του αυτή την πασίγνωστη επιθυμία, μπήκε στη λίστα των βασικών στηριγμάτων υπέρ της πολιτικής που θέλει οπωσδήποτε στην ΚΕΔ Καλογερόπουλους και λοιπές «εξυγιαντικές» δυνάμεις.

Το μεγάλο κακό για τον Κλάτενμπεργκ είναι ότι ο «αγαπημένος του» διαιτητής το έπραξε συνειδητά, ότι γνώριζε πολύ καλά τι έκανε, ότι δεν δίστασε ούτε στιγμή να το κάνει, ότι τον εξέθεσε με τον χειρότερο τρόπο.

Τελικά, επιβεβαιώνεται πως για κάθε Ιούλιο Καίσαρα πάντα προκύπτει ένας Βρούτος έτοιμος να τον μαχαιρώσει στα σκαλιά του Καπιτωλίου όταν έρθουν «αι ειδοί του Μαρτίου» προς δόξαν της συνομωσίας και να μείνει στην ιστορία. Ο Φωτιάς τα κατάφερε όλα αυτά με ένα σφύριγμα.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

«Ο Θρύλος της Ευρώπης»: Η υπερήφανη ανάρτηση του Ολυμπιακού για τις ιστορικές ευρωπαϊκές προκρίσεις (pic)

Η γεμάτη δόξα και περηφάνια «ματιά» της ΠΑΕ Ολυμπιακός στις δύο ιστορικές ευρωπαϊκές προκρίσεις για την πρώτη και την U19 ποδοσφαιρική ομάδα του «Θρύλου της Ευρώπης»

NBA: Αυτά είναι τα 4+4 ζευγάρια στα playoffs σε Ανατολή και Δύση

Μετά την ολοκλήρωση των Play-In αγώνων με την πρόκριση των Χιτ κατά των Μπουλς και των Πέλικανς κατά των Κινγκς, οριστικοποιήθηκαν τα οκτώ ζευγάρια της Postseason σε Ανατολή και Δύση στο NBA

Μεντιλίμπαρ: Όλα έχουν γίνει πολύ γρήγορα, έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές και ελπίζουμε σε πρόκριση στον τελικό

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα το μέγεθος της επιτυχίας του, με τον Βάσκο να εξομολογείται πως όλα πηγαίνουν καλά και γίνονται γρήγορα και να ελπίζει σε τελικό όπως έφτασε πέρσι με τη Σεβίλλη