24.3 C
Athens

Η πρώτη αντίδραση του Τζόκοβιτς μετά την απέλασή του: «Απογοητευμένος με την απόφαση, αλλά τη σέβομαι»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα αγωνιστεί στο φετινό Australian Open μετά και την οριστική απόφαση του Δικαστηρίου για την απέλασή του από την Αυστραλία και στην πρώτη του αντίδραση για την απόφαση φάνηκε απογοητευμένος αλλά και υπεύθυνος των πράξεων του, αναφέροντας ότι σέβεται πλήρως την απόφαση των δικαστών.

https://athlosnews.gr/oristiko-aporrifthike-i-efesi-tou-tzokovits-ektos-apo-to-australian-open-o-servos/

Συγκεκριμένα στο πρώτο του μήνυμα ο Σέρβος τενίστας και νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης δήλωσε ότι είναι βαθιά απογοητευμένος για το γεγονός ότι δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί στο grand slam της Μελβούρνης, ενώ παράλληλα παρότρυνε τον κόσμο να ασχοληθεί επιτέλους με τη διοργάνωση και όχι με τα εξωαγωνιστικά ζητήματα αυτής.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Θέλω να κάνω μία σύντομη δήλωση για να σχολιάσω την απόφαση του δικαστηρίου. Θα πάρω λίγο χρόνο να ξεκουραστώ και να ανακτήσω δυνάμεις πριν κάνω περισσότερα σχόλια.

Είμαι πολύ απογοητευμένος από την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την ένστασή μου για το σκεπτικό της απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης να ακυρώσει την βίζα μου, που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να αγωνιστώ στο Australian Open.

Σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις Αρχές για να αποχωρήσω από την χώρα.

Αισθάνομαι άβολα που ο κόσμος τις τελευταίες εβδομάδες εστίασε σε εμένα και ελπίζω ότι όλοι θα μπορέσουμε τώρα να εστιάσουμε στο τουρνουά που αγαπάω. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή τύχη στους παίκτες, τους ιθύνοντες το σταφ και τους εθελοντές στο τουρνουά.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, την ομάδα μου, τους υποστηρικτές μου και τους συμπατριώτες μου Σέρβους που συνεχίζουν να με στηρίζουν. Όλοι εσείς μου δώσατε δύναμη».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς