16.4 C
Athens

Οριστικό: Απορρίφθηκε η έφεση του Τζόκοβιτς, εκτός από το Australian Open o Σέρβος!

Το πάνελ των 3 δικαστών απέρριψε την έφεση του Σέρβου τενίστα σχετικά με την απέλασή του από την Αυστραλία και κάπως έτσι τα όνειρα του «Νόλε» για συμμετοχή στο φετινό Australian Open της Μελβούρνης έγιναν στάχτη

Πλέον είναι οριστικό. Η ένταση του Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, σχετικά με την ακύρωση της βίζας του απορρίφθηκε, κάτι που σημαίνει ότι ο Σέρβος τενίστας θα απελαθεί από την Αυστραλία και δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο φετινό Australian Open!

Άδοξο τέλος μπήκε στα όνειρα του «Νόλε» για συμμετοχή στο φετινό AO της Μελβούρνης. Μετά από την ακροαματική διαδικασία συνολικής διάρκειας 5,5 ωρών το νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης έμαθε ότι η έφεσή του μετά την αρχική απόφαση του Υπουργού Χοκ για την απέλασή του από τη χώρα απορρίφθηκε (παρά την αρχική δικαίωσή του στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο την προηγούμενη εβδομάδα) κι έτσι ο Σέρβος θα αναγκαστεί να πακετάρει πίσω για την πατρίδα του μετά από αναμονή 13 ημερών.

https://athlosnews.gr/oloklirothike-meta-apo-5-ores-i-diki-tou-tzokovits-ta-epicheirimata-ton-dyo-plevron/

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή απόφαση δεν είναι εφέσιμη και έτσι ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να αποχωρήσει από την Αυστραλία με την πρώτη διαθέσιμη πτήση, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα ταξιδέψει για το Κατάρ και όχι τη Σερβία.

Το πάνελ των 3 δικαστών δεν έδειξε να συγκινείται με τα επιχειρήματα της νομικής πλευράς του Σέρβου και όντας ιδιαίτερα αυστηροί με τους κανόνες αλλά και τα σοβαρά ατοπήματα στα έγγραφα εισόδου του πολύπειρου τενίστα αποφάσισαν να ενστερνιστούν την απόφαση του Υπουργού μετανάστευσης της χώρας και να απελάσουν τον 34χρονο πρωταθλητή από την χώρα.

Δεδομένη πλέον η απουσία του Τζόκοβιτς από το φετινό Australian Open, πληρώνει ακριβά το μάρμαρο του εμβολίου ο Σέρβος που επί 13 ημέρες προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Οι δικαστές ανακοίνωσαν πως θα κάνουν γνωστό το σκεπτικό της απόφασής τους τις αμέσως επόμενες ημέρες.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς