19.7 C
Athens

Ολοκληρώθηκε μετά από 5 ώρες η δίκη του Τζόκοβιτς, τα επιχειρήματα των δύο πλευρών

Η υπόθεση με την απέλαση ή μη του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία μπαίνει -οριστικά πλέον- στην τελική της ευθεία.

Έπειτα από 5 ώρες αγορεύσεων η δίκη με το πάνελ των 3 δικαστών αλλά και τους εκπροσώπους των δύο πλευρών (νομικοί Τζόκοβιτς – αυστραλιανή Κυβέρνηση) ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία που μάλιστα μεταδόθηκε ξανά σε ζωντανή μετάδοση από το YouTube και πλέον μένει να φανεί ποια από τις δύο γνώμες θα υπερισχύσει.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη δίκη, η πλευρά του Σέρβου τενίστα υποστήριξε ότι μία πιθανή απέλαση του «Νόλε» από τη Μελβούρνη και κατά συνέπεια αποκλεισμός του από υο φετινό ΑΟ θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο το αντιεμβολιαστικό κίνημα, κάτι που φυσικά δεν οφείλει όχι μόνο την Αυστραλία αλλά και καμία άλλη χώρα που προσπαθεί να πείσει τους πολίτες της για το εμβόλιο και την θετική επίδρασή του.

Μάλιστα, υποστήριξαν ότι παράλληλα υπάρχει ο κίνδυνος να αυξηθεί η πίεση στο σύστημα υγείας της Αυστραλίας. Έκανα λόγο για αποκύημα της φαντασίας από την πλευρά του Υπουργού Μετανάστευσης της χώρας (Άλεξ Χοκ) σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιπτώσεις μία πιθανής δικαίωσης του νο.1 τενίστα στον κόσμο και επιχείρησαν να πείσουν τους δικαστές για τα ανθρώπινα λάθη που έγιναν στα έγγραφα εισόδου του Σέρβου στη χώρα των κανγκουρό.

Στην αντίπερα όχθη οι εκπρόσωποι της αυστραλιανής Κυβέρνησης πάτησαν ξανά πάνω σε αυτά τα λάθη που εντοπίστηκαν στα έγγραφα του Τζόκοβιτς αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος φαίνεται να «έσπασε» την καραντίνα του ενώ ήταν θετικός στον κορωνοϊό, αντικρούοντας με αυτό τον τρόπο οποιοδήποτε άλλο αντι-επιχείρημα της πλευράς Τζόκοβιτς.

Παράλληλα, αναφορικά με το κίνημα των αντιεμβολιαστών και τους κινδύνους μία πιθανής αντίδρασής τους, οι άνθρωποι της Κυβέρνησης υπογράμμισαν πως κατάφεραν να διαχειριστούν ανάλογες καταστάσεις τις προηγούμενες μέρες και σίγουρα θα μπορέσουν και τώρα.

Η απόφαση από το πάνελ των 3 δικαστών αναμένεται να βγει από στιγμή σε στιγμή μέσα στη μέρα (16/1)…

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς