15 C
Athens

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-0: Η ληστεία του αιώνα!

Η «εξυγίανση» των Φωτιάδων έγραψε ιστορία στην Τούμπα: Για πρώτη φορά παγκοσμίως ακυρώνεται πεντακάθαρο γκολ ομάδας προκειμένου να δοθεί ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του αντιπάλου της - Η ξεφτίλα της ελληνικής διαιτησίας δεν έχει τέλος...

Η ληστεία του αιώνα στην Τούμπα σε ματς-ντροπή που θα μνημονεύεται για χρόνια! Ο Βασίλης Φωτιάς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ στη νίκη με 3-0 απέναντι στον ΟΦΗ, με τον διαιτητή που ορίστηκε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση να κάνει το παν για να φύγουν οι γηπεδούχοι με νίκη. Κι αν το 0-0 στο πρώτο μέρος δεν προδίκαζε για κάτι τέτοιο (με λίγες ευκαιρίες εκατέρωθεν), ο Φωτιάς άλλαξε τα πάντα με μια τραγική απόφαση πρωτόγνωρη στα χρονικά του ποδοσφαίρου στο δεύτερο μέρος και στο 52ο λεπτό: Εκεί όπου άλλαξαν τα πάντα στην αναμέτρηση. Τι κι αν υπήρχε το VAR για να διορθώνει και να βοηθά τους διαιτητές να παίρνουν σωστές αποφάσεις; Εν προκειμένω τον Φωτιά τον βοήθησαν να πάρει μια απόφαση που δείχνει πως δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το επάγγελμα του…

Πώς ένα γκολ για μια φιλοξενούμενη ομάδα γίνεται πέναλτι υπέρ της γηπεδούχου στην Τούμπα; Ο Φωτιάς έδωσε την απάντηση στη Θεσσαλονίκη σφυρίζοντας ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε φάση που σκόραρε ο ΟΦΗ!

 

Οι Κρητικοί πέτυχαν καθαρό γκολ με τον Κοσμά Τσιλιανίδη αλλά ο Φωτιάς πήρε την απόφαση να πάει στο VAR με διάθεση να ακυρώσει το γκολ, γύρισε πίσω τη φάση και έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ αφού ο Βούρος βρίσκει την μπάλα με το χέρι αφού αυτή έχει βρει πρώτα στο πόδι του ενώ κάνει τάκλιν. Αδιανόητα πράγματα στην εποχή της εξυγίανσης με τους φιλοξενούμενους και τον Νίκο Νιόπλια να μην πιστεύουν αυτό που βλέπουν στα μάτια τους!

 

Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση μετά το πέρας των διαμαρτυριών και ευστόχησε από την άσπρη βούλα για να κάνει το 1-0 για τον ΠΑΟΚ σε μια φάση που θα μνημονεύεται για… χρόνια.

Από εκεί και έπειτα, ο Φωτιάς φρόντισε να μη σταματήσει εκεί κλείνοντας τα μάτια σε εκτός φάσης χτύπημα του Αουγκούστο στον Μεγιάδο δίνοντας συνέχεια στο παιχνίδι. Τα υπόλοιπα ελάχιστη σημασία έχουν και συνοψίζονται στις δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια που είπε στη NOVA πως: «Δεν ξέρω αν άλλαξαν οι κανονισμοί χθες βράδυ».

Ο ΠΑΟΚ βρήκε άλλα δύο γκολ με τον Κούρτιτς και τον Σφιντέρσκι και συνεχίζει να είναι ο απόλυτος πρωταθλητής στα πέναλτι με τα τρία τελευταία να έχουν δοθεί στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις του. Και αυτό κόντρα στον ΟΦΗ επιβεβαιώνει πως η ξεφτίλα της ελληνικής διαιτησίας δεν έχει τέλος…

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-0

Σκόρερ: 55′ πεν., 76′ Κούρτιτς, 84′ Σφιντέρσκι

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Φωτιάς

Κίτρινες: Αουγκούστο, Κρέσπο / Βούρος, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Νέιρα, Πασαλίδης

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (74’ Φερέιρα), Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (63’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς Α., Μιτρίτσα (63’ Ζαμπά), Άκπομ (80’ Σφιντέρσκι).

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Βάτερμαν, Πασαλίδης, Νέιρα (83’ Φαν Ντάινεν), Βούρος (88’ Μαρινάκης), Γκαγέγκος, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης (70’ Ντουρμισάι), Τοράλ (83’ Ναμπί), Μεγιάδο (70’ Καμάου), Ντε Γκουζμάν, Μπαλογιάννης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς