22.5 C
Athens

Νόριτς και Γουότφορντ έσφιξαν τη θηλιά στον λαιμό της Νιούκαστλ (vid)

Η μάχη για την παραμονή στην Αγγλία τώρα ξεκίνησε για τα καλά, με τη Νόριτς να πανηγυρίζει σπουδαία νίκη με 2-1 εντός έδρας απέναντι στην Έβερτον και να προσπερνά τη Νιούκαστλ.

Τα Καναρίνια βρήκαν δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών και καθάρισαν το τρίποντο. Στο 16′ από το γύρισμα του Σάρτζεντ από τα δεξιά ο Κιν έβαλε το πόδι του και άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, ενώ μετά τη σέντρα και το κλέψιμο του Μπράντον Γουίλιαμς, ο ταλαντούχος αριστερός μπακ γύρισε για τον Ίντα που πάτησε στην περιοχή και πλάσαρε τον Πίκφορντ για το 2-0. Ο Ριτσάρλισον μείωσε σε 2-1 στο 60′ αλλά άλλο γκολ δεν βρήκαν τα Ζαχαρωτά.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης και ο Χρήστος Τζόλης πέρασαν αλλαγή στο ματς στο 80ό και στο 87ο λεπτό αντίστοιχα για τα εναπομείναντα λεπτά.

Στο μεγάλο… ντέρμπι παραμονής, η Νιούκαστλ απώλεσε το τρίποντο και έμεινε στο 1-1 εντός έδρας απέναντι στη Γουότφορντ με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε δυσμενή θέση αναφορικά με τη σωτηρία. Ο συνήθης σκόρερ Άλαν Σεντ-Μαξιμέν άνοιξε το σκορ στο 49′ αλλά στο 88′ οι Σφήκες βρήκαν την ισοφάριση με την καρφωτή κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο από τη σέντρα του Κίκο Φεμένια.

Η Γουλβς συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία με τον Ζοσέ Σα στο τέρμα και επιβλήθηκε με 3-1 της Σαουθάμπτον στο «Μολινό». Ραούλ Χιμένες, Κόουντι και Αντάμα Τραορέ σκόραραν τα νικητήρια γκολ, με τους Άγιους να βρίσκουν ένα «τιμητικό» γκολ στο 84′ με πρωταγωνιστή τον Γουόρντ-Πράουζ. Βασικός για τους Λύκους ήταν ο Ντανιέλ Ποντένσε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 14/1

Μπράιτον – Κρίσταλ Πάλας 1-1 (87′ αυτ. Άντερσεν / 69′ Γκάλαχερ)

 

Σάββατο 15/1

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-0 (70′ Ντε Μπρόινε)

 

Γουλβς – Σαουθάμπτον 3-1 (37′ πεν. Χιμένες, 59′ Κόουντι, 90+1′ Αντάμα Τραορέ / 84′ Γουόρντ-Πράουζ)

 

Νιούκαστλ – Γουότφορντ 1-1 (49′ Σεντ-Μαξιμέν / 88′ Ζοάο Πέδρο)

 

Νόριτς – Έβερτον 2-1 (16′ αυτ. Κιν, 18′ Ίντα / 60′ Ριτσάρλισον)

 

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή 16/1

Γουέστ Χαμ – Λιντς (16:00)

Λίβερπουλ – Μπρέντφορντ (16:00)

  • ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ το Μπέρνλι – Λέστερ και το Τότεναμ – Άρσεναλ λόγω κορωνοϊού.
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς