16.5 C
Athens

Εκπρόσωποι Τζόκοβιτς: Θέλουν να τον απελάσουν για να στείλουν μήνυμα στους αντιεμβολιαστές

Την άποψη ότι ο Νόβακ Τζόκοβις πληρώνει τις απόψεις που έχει εκφράσει στο παρελθόν για τον εμβολιασμό, χωρίς όμως να έχει κάνει κάτι παράτυπο για να μπει στην Αυστραλία, εξέφρασε ο δικηγόρος του Σέρβου, κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης ακρόασης στο δικαστήριο.

Η νομική του ομάδα υποστηρίζει ότι ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ στήριξε την απόφασή του να ακυρώσει τη βίζα του αθλητή με βασικό κίνητρο ότι η παραμονή του στη Μελβούρνη θα πυροδοτήσει νέα προβλήματα από το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

«Ο κ. Χοκ επέλεξε να απομακρύνει έναν άνθρωπο με καλή υπόσταση από την Αυστραλία και να βλάψει την καριέρα του λόγω των σχολίων που είχε κάνει το 2020. Δεν έχει καμία λογική βάση αυτή η απόφαση. Ο κ. Τζόκοβιτς παρουσίασε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την είσοδό του στη χώρα, τα οποία έγιναν δεκτά», επισήμανε ο δικηγόρος, Νίκολας Γουντ.

Η πλευρά του Τζόκοβις ζήτησε το θέμα να τελειώσει με την αποψινή ακρόαση του Νόλε από την υπηρεσία Μετανάστευσης και να μην πάρει παράταση ως την Κυριακή, καθώς, εξαιτίας της επικείμενης πρεμιέρας του Αυστραλιανού Open «κάθε λεπτό που περνάει είναι πολύτιμο».

Ο Τζόκοβιτς θα μείνει ελεύθερος σήμερα για να συζητήσει με το νομικό του τιμ, ωστόσο η αυστραλιανή κυβέρνηση σκοπεύει να τον θέσει ξανά υπό κράτηση στο ξενοδοχείο των αιτούντων άσυλο μετά την προγραμματισμένη για το βράδυ συνέντευξή του στο υπουργείο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς