24.3 C
Athens

Μίλαν – Τζένοα 3-1 (παρ.): Στους «8» του Κυπέλλου με ανατροπή

Το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ιταλίας τσέκαρε μετά… κόπων και βασάνων η Μίλαν που επιβλήθηκε με ανατροπή με 3-1 της Τζένοα. Οι Ροσονέρι χρειάστηκαν τη διαδικασία της παράτασης για να πάρουν τη νίκη και μαζί την πρόκριση για να συναντήσουν στους «8» τον νικητή του ζευγαριού Λάτσιο – Ουντινέζε.

Οι Γενοβέζοι έδωσαν μεγάλο ενδιαφέρον στο ματς Κυπέλλου στο Μιλάνο όταν προηγήθηκαν στο 17′ με την καρφωτή κεφαλιά του Όστιγκαρντ από την εκτέλεση κόρνερ του Πορτανόβα. Η ομάδα του Σεβτσένκο άντεξε στην πίεση αλλά στο 74′ ήρθε η ισοφάριση με τον Ζιρού να πιάνει την κεφαλιά σε σέντρα από τα αριστερά.

Το 1-1 παρέμεινε και στην παράταση φάνηκε η ανωτερότητα της Μίλαν έστω κι αν το δεύτερο γκολ ήρθε με αρκετή δόση τύχης αφού ο Λεάο επιχείρησε σέντρα που κατέληξε… σουτ με την μπάλα να κρεμά τον άτυχο Σέμπερ για το 2-1. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 112′ με την προβολή του Σαλεμάκερς.

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλουλού, Τομόρι (24′ Φλορέντσι), Γκάμπια, Τεό Ερναντές, Τονάλι, Κρούνιτς (62′ Μπακαγιόκο), Μεσίας (80′ Σαλεμάκερς), Μαλντίνι (62′ Μπραΐμ Ντίαθ), Ρέμπιτς (62′ Λεάο), Ζιρού (118′ Ρόμπακ)

ΤΖΕΝΟΑ: Σέμπερ, Όστιγκαρντ (111′ Μπάνι), Φανχάουσντεν, Βάσκες, Χεφτί, Πορτανόβα (106′ Γκιλιόνε), Μπάντελι, Μελεγκόνι, Γεμποά (87′ Πάντεφ), Εκούμπαν (71′ Κασάτα), Καϊσέδο (63′ Ντέστρο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς