24.2 C
Athens

Ατλέτικο – Μπιλμπάο 1-2: Βάσκικη ανατροπή με την υπογραφή του Νίκο Γουίλιαμς!

Η Μπιλμπάο είναι αποφασισμένη να κατακτήσει δεύτερο διαδοχικό Super Cup και το πιστοποίησε με τον πιο εμφατικό τρόπο: Με ανατροπή στο Ριάντ (2-1) απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης!

Οι Βάσκοι εκμεταλλεύτηκαν το κακό αγωνιστικό μομέντουμ στο οποίο βρήκε τους Ροχιμπλάνκος και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 62′, αντέδρασαν και πήραν αυτό που δικαιούνταν.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνας, λοιπόν, ο Φέλιξ έπιασε την κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ του Λεμάρ και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αυτή κατέληξε στην πλάτη του Σιμόν και πήγε στα δίχτυα για το 0-1.

Τα Λιοντάρια δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Όμπλακ με την κεφαλιά-δυναμίτη του Ινίγο Μαρτίνεθ, έως ότου ο έτερος στόπερ Γεράι Άλβαρεθ ισοφαρίσει σε 1-1 στο 77′. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 81′ με τον Νίκο Γουίλιαμς να πιάνει το ξερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σλοβένου τερματοφύλακα.

Η Ατλέτικο όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά κινδύνευσε και με τρίτο γκολ. Μάλιστα, ολοκλήρωσε το ματς και με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Χοσέ Μαρία Χιμένες με απευθείας κόκκινη κάρτα για πολύ σκληρό μαρκάρισμα.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Μάρκος Γιορέντε (46′ Λόντι), Βρσάλικο, Χοσέ Χιμένες, Ερμόσο, Καράσκο, Κόκε (84′ Ερέρα), Κοντογκμπιά (51′ Ντε Πάουλ), Λεμάρ (85′ Κούνια), Κορέα (71′ Σουάρες), Ζοάο Φέλιξ

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Ντε Μάρκος, Γεράι Άλβαρεθ, Ινίγο Μαρτίνεθ, Μπαλενθιάγα (75′ Γιούρι), Μπερενγκέρ (70′ Νίκο Γουίλιαμς), Ντάνι Γκαρθία, Θαράγα (70′ Βέσγα), Μουνιαΐν, Σανθέτ (70′ Ραούλ Γκαρθία), Ινιάκι Γουίλιαμς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς