21 C
Athens

Μαυριτανία – Γκάμπια 0-1: Έλαμψε η σταχτοπούτα κόντρα στην παρέα του Αμπουμπακάρ Καμαρά (vid)

Το όνειρο για την Γκάμπια δεν σταματά στην παρθενική της συμμετοχή σε τελική φάση Κόπα Άφρικα καθώς από ό,τι φαίνεται έχει μεγαλύτερες βλέψεις έπειτα από τη νίκη στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου με 1-0 απέναντι στη Μαυριτανία.

Οι Μαυριτανοί παρατάχθηκαν με επιθετικό δίδυμο τον Αμπουμπακάρ Καμαρά του Άρη (βασικός σε όλο το ματς) και τον άλλοτε μεσοεπιθετικό της Λαμίας, Ανταμά Μπα (αντικαταστάθηκε στο 80′).

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και έγραψε ιστορία για την Γκάμπια, επιτεύχθηκε στο 10′ με τον Τζάλοου να πιάνει ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής το οποίο δεν θα μπορούσε να έχει απάντηση από τον Ντιόπ.

 

Η Μαυριτανία που συμμετέχει για δεύτερη (και μάλιστα διαδοχική) φορά σε τελική φάση Κόπα Άφρικα γνώρισε την τέταρτη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια και θα κυνηγήσει το θαύμα κόντρα στην Τυνησία προκειμένου να μην ολοκληρώσει από νωρίς την πορεία της στο τουρνουά.

ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ: Ντιόπ, Ντελαΐ, Μουσά (65′ Ι. Τιάμ), Αμπέντ, Χουμπέντ, Καραμοκό (46′ Αμπού Ντεμπά), Φοφανά, Τιάμ (66′ Ο. Καμαρά), Μαχμούντ (59′ Ντουκαρά), Μπα (80′ Χουμπέμπ), Αμπουμπακάρ Καμαρά

ΓΚΑΜΠΙΑ: Τζομπ, Άνταμς, Γκόμεζ (82′ Σανέ), Κόλεϊ, Τούραι, Μπάροου, Μαρέ, Μοντού, Ε. Κόλεϊ (74′ Τζάλοου Λ.), Τζάλοου (64′ Ε. Ντάρμποου), Τσίσεϊ (64′ Ν. Ντάρμποου)

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ου ΟΜΙΛΟΥ

Τυνησία – Μάλι 0-1

Μαυριτανία – Γκάμπια 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Μάλι 3
  2. Γκάμπια 3
  3. Μαυριτανία 0
  4. Τυνησία 0
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς