19.1 C
Athens

Αταλάντα – Βενέτσια 2-0: Με τα… δεύτερα στους «8» του Κυπέλλου Ιταλίας η αντίπαλος του Ολυμπιακού (vid)

Με αρκετές αλλαγές και παίζοντας όσο χρειάζεται, η ομάδα του Γκασπερίνι πέρασε το εμπόδιο της Βενέτσια και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου - Υποδειγματικές συνεργασίες στα δύο γκολ από τους παίκτες των Μπεργκαμάσκι

Η εξάρα της Αταλάντα απέναντι στην Ουντινέζε ήταν μόνο η αρχή για το 2022 όπως αποδείχθηκε και την Τετάρτη (12/1) όπου οι Μπεργκαμάσκι των πολλών αλλαγών επιβλήθηκαν με 2-0 της Βενέτσια εντός έδρας και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας: Εκεί θα τεθούν αντιμέτωποι με τον νικητή του ζευγαριού Νάπολι – Φιορεντίνα.

Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης με την Ίντερ και οι παίκτες του πήραν σχετικά εύκολα την πρόκριση παρά την πίεση που δέχθηκαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο δεύτερο μέρος.

Μόλις στο 12ο λεπτό ο Λουίς Μουριέλ έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και με ωραία προσποίηση και τελείωμα έγραψε το 1-0.

 

Το σκορ ήταν μεν εύθραυστο, η Αταλάντα έπαιζε με αλλαγές και έδωσε χώρο στη Βενέτσια, αλλά οι φιλοξενούμενοι γκολ ισοφάρισης δεν βρήκαν (αυτό που πέτυχαν ακυρώθηκε ως οφσάιντ). Κι αφού το 1-1 δεν έγινε, οι γηπεδούχοι φρόντισαν να σημειώσουν το 2-0 με τον φορμαρισμένο Μέλε που έκλεψε την μπάλα και έτρεξε το γήπεδο, έδωσε στον Πάσαλιτς που του πέρασε ξανά την μπάλα και ο Δανός με ένα άνετο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του στους «8» της διοργάνωσης.

 

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Σκαλβίνι (66′ Ντε Ρουν), Ντεμιράλ, Παλομίνο, Χάτεμπουρ, Φρόιλερ, Κουπμάινερς, Πετσέλα (73′ Μέλε), Πεσίνα, Μίραντσουκ, Μουριέλ (73′ Πάσαλιτς)

ΒΕΝΕΤΣΙΑ: Λετσερίνι, Σβόμποντα, Αμπάντου, Καλντάρα, Μολινάρο (46′ Σνεγκ), Τέσμαν, Φιορντιλίνο (77′ Πέρετζ), Τσρνιγκόι (54′ Μαζόκι), Γιόνσεν, Κιγίνε, Οκερέκε (46′ Χένρι)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς