16.2 C
Athens

Απόλλων – ΟΦΗ 0-3: Αποβολή, κατάρρευση και διασυρμός (vid)

Η γρήγορη αποβολή του Γιακιμόφσκι έκανε εύκολο το έργο των Κρητικών που πανηγύρισαν τρίποντο από το... ημίωρο στη Ριζούπολη καταστρέφοντας το ντεμπούτο του Μάρκο Γκρότε

Η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό αποδείχθηκε απλώς ένα… ετεροχρονισμένο θαύμα των Χριστουγέννων. Ο Απόλλων επέστρεψε άμεσα στις θλιβερές εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα, χάνοντας με κάτω τα χέρια από μια σαφώς ανώτερη ομάδα όπως ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την αγωνιστική κατάρρευση του Απόλλωνα μετά την απευθείας κόκκινη του Γιακιμόφσκι (20′) και μέσα στα επόμενα έξι λεπτά κατάφεραν να σκοράρουν δυο φορές και χάσουν κι ένα πέναλτι!

Ο ΟΦΗ έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί στη Ριζούπολη με το πέναλτι του Χουάν Νέιρα που κατέληξε στο δοκάρι, ωστόσο οι Κρητικοί αγωνιζόμενοι με παίκτη παραπάνω και λόγω της αποβολής του Γιακιμόφσκι, δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και βρήκαν δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών με πρωταγωνιστή τον Λάζαρο Λάμπρου.

https://athlosnews.gr/apollon-ofi-to-chameno-penalti-tou-neira-kai-i-kokkini-ston-giakimofski-vid/

Πρώτα στο 24′ από υπομονετική κυκλοφορία μπάλας, ο Γκαγιέγκος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον Λάμπρου που έκανε το 0-1.

Με την άμυνα του Απόλλωνα να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τις πλαγιοκοπήσεις, ο Βέρχουλστ έκλεισε ωραία τον χώρο από τα δεξιά σε σουτ από πλάγια θέση αλλά το ριμπάουντ έφερε την μπάλα στα πόδια του Λάμπρου που με ένα ακόμα άψογο τελείωμα (αυτή τη φορά σε κενή εστία) έκανε το 0-2.

 

 

Οι Κρητικοί πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας ουσιαστικά πάρει τη νίκη απ’ το ημίχρονο, κόντρα σε μια ομάδα που δεν πίστεψε ούτε λεπτό στις όποιες δυνατότητές της. Το ντεμπούτο του Μάρκο Γκρότε σημαδεύτηκε από μια βαριά ήττα, η οποία επισφραγίστηκε με ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Γκαγιέγος, που νίκησε με καταπληκτικό τρόπο τον Βέρχουλστ στο 63′. Κάπου εκεί, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος και το τελευταίο μισάωρο ήταν ό,τι πιο επώδυνο μπορούσαν να ζήσουν οι λιγοστοί φίλοι των γηπεδούχων που είχαν την έμπνευση να βρεθούν απόψε στο ψοφόκρυο της Ριζούπολης…

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μανούχος

ΚΟΚΚΙΝΗ: 19΄ Γιακιμόφσκι

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ,  Ντεντάκης,  Μπρούνο Άλβες,  Λισγάρας (77΄ Μαρτίνες),  Γιακιμόφσκι,  Φατιόν (64΄ Κραγιόπουλος),  Σλίβκα,  Λα  Πάρα (64΄ Παμλίδης),  Γιαννιώτας (77΄ Ρόνγκε),  Σίγκνιεβιτς (28΄ Παπαγεωργίου),  Ιωαννίδης.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης (73΄ Κοροβέσης), Γκαγιέγος (78΄ Σελίμοβιτς), Ντε Γκουζμάν, Τσιλιανίδης (65΄ Ναμπί), Τοράλ (73΄ Καμάου), Νέιρα (65΄ Ντουρμισάι), Λάμπρου

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς