16.7 C
Athens

Έξαλλοι στην Τυνησία με τον διαιτητή που σφύριξε πρόωρη λήξη στην αναμέτρηση με το Μάλι, σκέφτονται δικαστικές ενέργειες

Το Μάλι επιβλήθηκε της Τυνησίας με 1-0 στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του Κόπα Άφρικα σε μια αναμέτρηση που επισκιάστηκε από το διπλό σοβαρό λάθος του διαιτητή Τζάνι Σικάζουε.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο διαιτητής από τη Ζάμπια σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης αρχικά στο 85ο λεπτό και όπως ήταν φυσικό οι άνθρωποι της Τυνησίας τον ενημέρωσαν για το λάθος του και εκείνος ξεκίνησε ξανά την αναμέτρηση.

Ωστόσο, αυτή δεν ολοκληρώθηκε ομαλά μιας και σφύριξε για δεύτερη φορά τη λήξη πριν καν συμπληρωθούν τα 90′ αφού το ρολόι έδειχνε 89:50. Εδώ δεν υπολογίζεται και ο χρόνος των καθυστερήσεων που θα ήταν μεγάλος αν σκεφτεί κανείς πως έγιναν τρεις αλλαγές καθώς και διάλειμμα για να δροσιστούν οι παίκτες.

Η εθνική ομάδα της Τυνησίας ήταν έξαλλη με τη συγκεκριμένη απόφαση και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τη νίκη να πηγαίνει στο Μάλι. Ο κόουτς της Μοντχέρ Κεμπάιερ τα έβαλε με τον διαιτητή και ξέσπασε στο τέλος του ματς ενώ πέρα από τη διαμαρτυρία στην CAF, δεν αποκλείεται οι Τυνήσιοι να προβούν σε δικαστικές ενέργειες για τη δικαίωσή τους.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς