20.5 C
Athens

Τυνησία – Μάλι 0-1: Μίλησε η εμπειρία, η παράδοση και ο… Μουνκορό (vid)

Στις τελευταίες δύο συναντήσεις του με την Τυνησία στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα, το Μάλι είχε μείνει αήττητο. Αυτή η καλή – μικρή – παράδοση διατηρήθηκε και στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου στη διοργάνωση με το Μάλι να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη (0-1) χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κονέ.

Παράλληλα, το Μάλι με το ρόστερ που διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία από τα σπουδαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, διατηρήθηκε για 12η (!) φορά αήττητο σε πρεμιέρα Κόπα Άφρικα και έκανε βήμα πρόκρισης αλλά και πρωτιάς στο γκρουπ.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο Λίμπε στο 48ο λεπτό όταν ο Κονέ αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του για να γράψει το 0-1. Από εκεί και ύστερα οι Τυνήσιοι είχαν την μπάλα στα πόδια τους και δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές ενώ κέρδισαν και πέναλτι για παράβαση του Τζενεπό που έκανε χέρι εντός περιοχής.

Ωστόσο, ο Καζρί που ανέλαβε την εκτέλεση είδε τον Μουνκορό να πέφτει σωστά στη δεξιά γωνία του και να απομακρύνει σε κόρνερ. Το Μάλι άντεξε συνολικά στην πίεση ενώ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες καθώς στο 87′ ο Ελ Μπιλάλ Τουρέ – μόλις 6′ είχε συμπληρώσει από την είσοδό του – αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες.

ΤΥΝΗΣΙΑ: Μπεν Σαΐντ, Ιφά (82′ Γιαζιρί), Ταλμπί, Μπρον, Μαλούλ, Ματλουτί, Σκιρί, Λαϊντουνί, Σλιτί (79′ Τουζγκάρ), Μεζμπρί (46′ Καουί), Καζρί

ΜΑΛΙ: Μουνκορό, Χ. Τραορέ, Σακό, Κουγιατέ, Μ. Χαϊνταρά, Σαμασέκου, Α. Χαϊνταρά (81′ Λ. Κουλιμπαλί) , Α. Τραορέ (59′ Μπισουμά), Τζενεπό (81′ Ελ Μπιλάλ Τουρέ), Α. Τραορέ (73′ Ντουμπιά), Κονέ (73′ Κ. Κουλιμπαλί)

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ου ΟΜΙΛΟΥ

Τυνησία – Μάλι 0-1

Μαυριτανία – Γκάμπια (18:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Μάλι 3
  2. Γκάμπια 0
  3. Μαυριτανία 0
  4. Τυνησία 0
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς