27.7 C
Athens

Χουάνκαρ: Έχουμε ό,τι χρειάζεται για να παλέψουμε κόντρα στον Ολυμπιακό

Συνέντευξη σε ισπανικό μέσο παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Χουάνκαρ, με αφορμή το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Ισπανός μπακ υποστήριξε πως η ομάδα του έχει τα φόντα για να κοντράρει τους Ερυθρόλευκους, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στον μεγάλο στόχο της ομάδας ο οποίος είναι η πρόκριση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

«Ο Ολυμπιακός είναι ένα σκαλί πάνω από τους υπόλοιπους, διότι είναι οικονομικά πιο ισχυρός και μπορεί να χτίσει μία πιο δυνατή ομάδα, αλλά νομίζω ότι έχουμε ότι χρειάζεται για να μπορέσουμε να παλέψουμε.

Ελπίζω με δουλειά και ταπεινότητα να καταφέρουμε να φέρουμε τον σύλλογο πίσω στην Ευρώπη. Είναι ο στόχος του συλλόγου. Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια χωρίς να αγωνιστούμε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και όταν είσαι μεγάλη ομάδα είναι δύσκολο για τους φιλάθλους.

Εργαζόμαστε για να κάνουμε την ομάδα να ονειρευτεί ξανά και τα πράγματα μοιάζουν να πηγαίνουν προς το καλύτερο. Γιατί να μην προκριθούμε φέτος σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση;» ανέφερε σε πρώτο χρόνο για τον Παναθηναϊκό και εν συνεχεία μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, λέγοντας:

«Είναι τρελό. Λίγο-πολύ είχα μία αντίληψη τους πως θα είναι γιατί παρακολουθούσα βίντεο από μικρός, αλλά η πραγματικότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία που θα μπορούσα να έχω.

Μοιάζει με το καλωσόρισμα στη κόλαση και σε πολλά άλλα τέτοια. Το ζουν με πολλή ένταση. Και όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά όλα τα αθλήματα. Το μπάσκετ, το χάντμπολ, το βόλεϊ κλπ. Τα στάδια γεμίζουν σε κάθε άθλημα.

Δεν είναι απλά ότι ζουν το άθλημα, είναι ότι νιώθουν τον σύλλογο ως κάτι πολύ δυνατό, σχεδόν σαν αδερφό τους. Τώρα, λόγω του κορωνοϊού, έχει πέσει λίγο, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι εντυπωσιακό. Είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να το εξηγήσω με λόγια. Είναι μια αίσθηση ότι πρέπει να το ζήσεις για να ξέρεις πώς είναι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς