19.1 C
Athens

Γουινέα – Μαλάουι 1-0: Πρεμιέρα με το δεξί για την παρέα του δραστήριου αλλά άτυχου Αγκιμπού Καμαρά (vid)

Με τον νεαρό άσο του Ολυμπιακού να είναι αρκετά κινητικός αλλά άστοχος στην πιο κρίσιμη φάση του πρώτου ημιχρόνου, η Γουινέα ξεκίνησε με νίκη το φιλόδοξο ταξίδι της στο Κόπα Άφρικα και πλέον στρέφει την προσοχή της στο ματς με τη Σενεγάλη (14/1)

Με το δεξί μπήκε η Νέα Γουινέα στον β’ όμιλο του Κόπα Άφρικα επικρατώντας με 1-0 του Μαλάουι χάρη στην εκτέλεση του Ισιάγκα Σιλά μετά από όμορφη ομαδική συνεργασία στο 35′.

Αρκετά κινητικός και δραστήριος για 45 λεπτά ο Αγκιμπού Καμαρά, πλήρωσε τη μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία του λίγο πριν το ημίχρονο, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον προπονητή του, Ντιαβαρά. Φανέλα βασικού πήρε και ο Μαμαντού Κανέ που αγωνίζεται ως δανεικός στη Νέφτσι Μπακού από τους Ερυθρόλευκους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

 

Το γκολ του Σιλά χώρισε τις δύο ομάδες και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Γουινέας που θα μπορούσε να πάρει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα νίκης διά ποδός Αγκιμπού, αν ο 21χρονος άσος των Πειραιωτών ευστοχούσε από κοντινή απόσταση στην διπλή ευκαιρία που του παρουσιάστηκε λίγο πριν την συμπλήρωση 45 λεπτών αγώνα.

Mε ήρωα τον Σιλά και εμφάνιση που δεν.. τρόμαξε η Γουινέα ξεκίνησε με χαμόγελα το φιλόδοξο ταξίδι της στη διοργάνωση απέναντι σε μία πολύ οργανωμένη ομάδα, όπως το Μαλάουι, και πλέον στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής με τη Σενεγάλη (14/1) εκεί όπου θα κονταροχτυπηθούν οι δύο «ερυθρόλευκοι», Παπέ Αμπού Σισέ και Αγκιμπού Καμαρά.

ΓΟΥΙΝΕΑ: Κεϊτά, Κανέ, Σο (71′ Ουσμάν Καντέ), Αλί Καμαρά, Κόντε, Σιλά, Αγκιμπού Καμαρά (46′ Σισέ), Ντιαβαρά, Κεϊτά, Ζοσέ Καντέ (71′ Ντιαλό), Μπαγιό

ΜΑΛΑΟΥΙ: Κακόμπε, Τσίρβα, Εμζαβά, Τσεμπέζι, Μονέ, Ιντανά, Τζον Μπαντά, Μαντινγκά, Πίτερ Μπαντά (80′ Καλιμά), Τσέστερ (65′ Εμπουλού), Μουαμπά.

Νωρίτερα η Σενεγάλη του Παπέ Αμπού Σισέ κέρδισε με άγχος και ένα πέναλτι του Μανέ στην τελευταία φάση του αγώνα με 1-0 τη Ζιμπάμπουε και μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση.

https://athlosnews.gr/sto-97-me-penalti-tou-mane-i-senegali-statheros-o-sise-vid/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς