22.4 C
Athens

Επιδείνωση του καιρού, έρχεται η κακοκαιρία «Διομήδης»

«Διομήδης» θα ονομαστεί η νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

«Προσανατολιζόμαστε προς έκδοση δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και η κακοκαιρία θα έχει την ονομασία Διομήδη» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς, ο οποίος προειδοποιεί για έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Η πρόγνωση καιρού από το meteo.gr

Επιδείνωση για σήμερα και αύριο, Τρίτη, «βλέπει» το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Όπως αναφέρει το meteo.gr, oι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται από την αρχή της ημέρας σε αρκετές περιοχές της χώρας, αναμένεται κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 10/01 να ενταθούν.

Περισσότερο θα επηρεαστούν η Βόρεια Ελλάδα, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται στα ορεινά προοδευτικά θα επεκταθούν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η ομάδα του meteo.gr επισημαίνει ότι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων θα είναι αυξημένη, ιδιαίτερα σε νησιωτικά τμήματα. Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης υδροσιφώνων εντοπίζεται σε τμήματα του Αιγαίου.

Την Τρίτη 11/01 ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση με αρκετά έντονα κατά τόπους φαινόμενα, πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, πτώση της θερμοκρασίας και σχεδόν θυελλώδεις ανέμους κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς