20.9 C
Athens

Ουντινέζε – Αταλάντα 2-6: Έσπειρε τον τρόμο η αντίπαλος του Ολυμπιακού (vid)

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού ισοπέδωσε με εκκωφαντική εμφάνιση και υπέροχα ομαδικά γκολ την Ουντινέζε - Καμία ομάδα στη Serie A δεν έχει περισσότερες νίκες εκτός έδρας με περισσότερα από 6 γκολ από το 2016 που ο Γκασπερίνι ανέλαβε τους Μπεργκαμάσκι

Το 2022 ξεκίνησε με την Αταλάντα να έχει πολύ άγριες διαθέσεις. Οι Μπεργκαμάσκι που σε περίπου έναν μήνα θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό για μια θέση στους «16» του Europa League, σκόρπισαν τον τρόμο στο Ούντινε επικρατώντας με το εκκωφαντικό 2-6!

 

Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι επέστρεψε και στις νίκες μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Serie A και φορτσάρει ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων της.

Παρότι αγωνίστηκε χωρίς τρεις βασικούς ποδοσφαιριστές της (Γκόζενς, Φρόιλερ, Σαπάτα), η Αταλάντα σκόρπισε τη φανερά ανέτοιμη Ουντινέζε (που ταλαιπωρήθηκε από κορωνοϊό) και επιβεβαίωσε πως μια ομάδα είναι πραγματικά σπουδαία όταν παίζει τόσο ομαδικά και τόσο όμορφο ποδόσφαιρο χωρίς τα μεγάλα αστέρια.

Ο εφιάλτης της Ουντινέζε ξεκίνησε από το 16ο λεπτό. Σε σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πήρε ύψος και ο Πάσαλιτς κινούμενος ως κρυφός φορ με κεφαλιά έγραψε το 0-1.

 

Το 0-2 ήρθε στο 22′ όταν ο Μουριέλ έτρεξε κάθετα το γήπεδο και με ατομική προσπάθεια σημείωσε το 0-2. Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, ήταν η σειρά του Μαλινόφσκι με πολύ όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή να γράψει το 0-3 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

 

Η Ουντινέζε μείωσε με το τυχερό αυτογκόλ του Τζιμσίτι στο 59′, ωστόσο μετά το 75′ η Αταλάντα πάτησε εκ νέου το γκάζι. Ο Μουριέλ έβαλε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 1-4, με τον Μπέτο να μειώνει με πλασέ σε 2-4 στο 88′.

Εκεί οι φιλοξενούμενοι ήταν σαν να… εκνευρίστηκαν και στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε ένα απίθανο γκολ, το ωραιότερο της αναμέτρησης. Ο Χάτεμπουρ από τα δεξιά έκανε φανταστική ενέργεια και γύρισε για τον Μίραντσουκ που με τακουνάκι (!) έστρωσε στον Μέλε και εκείνος με πλασέ έκανε το 2-5. Ο Δανός ήταν και ο δημιουργός για το 2-6 του Πεσίνα που σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής, μετατρέποντας έτσι την Αταλάντα στη μοναδική ομάδα της Serie A από το 2016 που σημειώνει τόσες εκτός έδρας νίκες (τέσσερις) με 6+ περισσότερα γκολ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Κυριακή 9/1

Βενέτσια – Μίλαν 0-3 (2′ Ιμπραΐμοβιτς, 48′, 59′ πεν. Τέο Ερναντέζ)

 

Έμπολι – Σασουόλο 1-5 (16′ Χέντερσον / 13′ πεν. Μπεράρντι, 24′, 71′ Ρασπαντόρι, 67′, 90+2′ Σκαμάκα)

 

Κάλιαρι – Μπολόνια ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ

Τορίνο – Φιορεντίνα ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ

Ουντινέζε – Αταλάντα 2-6 (59′ αυτ. Τζιμσίτι, 88′ Μπέτο / 17′ Πάσαλιτς, 22′, 76′ Μουριέλ, 43′ Μαλινόφσκι, 89′ Μέλε, 90+2′ Πεσίνα)

 

Νάπολι – Σαμπντόρια 1-0 (43′ Πετάνια)

 

Τζένοα – Σπέτσια 19:30

Ρόμα – Γιουβέντους 19:30

Βερόνα – Σαλερνιτάνα 21:45

Ίντερ – Λάτσιο 21:45

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς