21.2 C
Athens

«Ο Τζόκοβιτς δεν είναι αιχμάλωτος, μπορεί να φύγει όποτε θελήσει»

Τη στιγμή που οι γονείς του Νόβακ Τζόκοβιτς επιμένουν ότι ο γιος τους είναι φυλακισμένος στη Μελβούρνη, περιμένοντας την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα εκδίκαση της έφεσής του για τη χορήγηση βίζας, η αυστραλιανή κυβέρνηση επιμένει ότι ο Σέρβος δεν κρατείται παρά τη θέλησή του.

«Ο Τζόκοβιτς δεν κρατείται αιχμάλωτος στην Αυστραλία. Είναι ελεύθερος να φύγει όποια στιγμή επιλέξει. Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις για να προστατέψουμε τα αυστραλιανά σύνορα από την πανδημία», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας Κάρεν Άντριους, στέλνοντας μήνυμα στο Νο 1 του κόσμου ότι η πόρτα είναι ανοιχτή. Της εξόδου βέβαια…

Όσο Σέρβος μοιάζει αποφασισμένος να παλέψει για την είσοδό του στην Αυστραλία και τη συμμετοχή του στο Grand Slam, αναμένοντας την αυριανή εκδίκαση της υπόθεσής του, όλα δείχνουν πως θα παραμείνει στο ξενοδοχείο που χρησιμοποιείται για την κράτηση προσφύγων και αιτούντων άσυλο. Ο χώρος έχει επικριθεί έντονα από τους γονείς και τους οπαδούς του Σέρβου, που δηλώνουν έξω από το ξενοδοχείο τη συμπαράστασή τους στο είδωλό τους, καθώς δε θυμίζει σε τίποτα τα πολυτελή ξενοδοχεία όπου έχει συνηθίσει να μένει ο σταρ του παγκοσμίου τένις.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές, ο Νόλε προσέφερε ανεπαρκή στοιχεία για να δικαιολογήσει το ανεμβολίαστο στάτους του, απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθει στη χώρα και να πάρει μέρος στο Open.

Ξεκινούν κι άλλες έρευνες, στον «αέρα» το πρόγραμμα του Open

Η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς ενδέχεται να αποτελέσει την αφορμή για αντίστοιχες έρευνες σε άλλους παίκτες, που μπορεί να μπήκαν στην Αυστραλία ανεμβολίαστοι με έγγραφα ιατρικής εξαίρεσης, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το Αυστραλιανό Όπεν κινδυνεύει να εξελιχθεί σε… μπάχαλο. Οι Αρχές τις χώρες άφησαν να εννοηθεί ότι διερευνούν τις βίζες και άλλων αθλητών, δημιουργώντας περισσότερη αβεβαιότητα για το πρόγραμμα του τουρνουά.

Αρνούμενη τη χορήγηση βίζας στον Τζόκοβιτς και απειλώντας τον με απέλαση, η Αυστραλία αποδεικνύει πως δεν προτίθεται να κάνει εξαίρεση στους αυστηρούς κανόνες της για την προστασία από την πανδημία για το χατίρι του Νο 1 του κόσμου και μοιάζει διατεθειμένη να ερευνήσει κι άλλες περιπτώσεις παικτών που μπορεί να ακολούθησαν ανάλογη τακτική για να εισέλθουν στη χώρα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς