33 C
Athens

Ο Κλάτενμπεργκ γνωρίζει ακόμα και από ποιους τα παίρνουν οι «εργολάβοι της εξυγίανσης»…

Ο Χρήστος Υφαντής γράφει για όλα όσα γνωρίζει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος φέρεται να αποφασισμένος να συνδράμει στην κατάρρευση του παρατημένου και άφραγκου «μαγαζιού» που ακούει στο όνομα «ΕΠΟ»

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Είναι «ηλίου φαεινότερον», δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, κανένας δεν μπορεί να το αγνοήσει ενόψει των εξελίξεων του καλοκαιριού: για το μέλλον του Μάρκ Κλάτενμπεργκ στη θέση του Προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ εξελίσσεται ένας σκληρός πόλεμος μεταξύ όσων υπερασπίζονται τον Άγγλο αρχιδιαιτητή και εκείνων που δεν θέλουν ούτε να τον ακούν.

Οι λόγοι της αντιπαράθεσης δεν αφορούν βεβαίως τις ικανότητες του πρώην διεθνή διαιτητή, στο πεδίο αυτό δεν έχει κατατεθεί καμία σοβαρή ένσταση, όλοι, λίγο-πολύ, συμφωνούν ότι ο κ. Κλάτενμπεργκ είναι ικανότατος τόσο στο διαχείριση της διαιτησίας όσο και στην οργάνωση και στη διοίκηση της, οι διάφορες αντιρρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αφορούν σε βολεμένους με το παλιό καθεστώς, που έχουν την απαίτηση, μεταξύ άλλων, να τους αναλύει ο αρχιδιαιτητής γιατί δεν τους ορίζει! Τέτοια κατάντια!!!

Ελάχιστα σοβαρότερες ενστάσεις κατατίθενται, από διάφορες «πονεμένες», πλευρές για τη συμπεριφορά του Μαρκ Κλατενμπεργκ. Η «ευαισθησία» των «πονεμένων» δεν μπορεί να αντέξει αυτή την «αποικιοκρατική» (έτσι έχει ονοματιστεί) συμπεριφορά του Άγγλου προς τους «ιθαγενείς» στο Πάρκο Γουδή ή την διαιτητική συνομοταξία, στις διάφορες εκφάνσεις της. Όμως, οι αντιρρήσεις είναι συναισθηματικού, κυρίως, χαρακτήρα, συνεπώς πάσχουν λογικά, άρα είναι εξ ορισμού αδύναμες. Τον κ. Κλάτενμπεργκ δεν τον έστειλε στην Ελλάδα η UEFA επειδή είναι ευγενής, για να κάνει τη δουλειά τον έστειλε κι η δουλειά δεν γίνεται «με το σεις και με το σας» στον κατεστραμμένο διαιτητικό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ουσία, βεβαίως, των αντιρρήσεων για τη συνέχιση της παρουσίας του Άγγλου (και των δικών του) στην ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι εξαιρετικά πεζή, έχει σχέση με το σύστημα εξουσίας εντός και εκτός της ΕΠΟ, ακουμπάει στις προτεραιότητες όσων διαχειρίζονται, σαν το αμπελοχώραφο του παππού τους, την Ομοσπονδία και προσδοκούν οφέλη από την διαχείριση αυτή ( για να την πετύχουν φίλησαν κατουρημένες ποδιές κι έστησαν ένα καλοκαίρι στου Αμαρουσίου τα μέρη έως και τους φίλους τους), είναι οι ίδιοι που έχουν καταγγελθεί ενώπιον αρχών ως αποστολείς διαφόρων «μηνυμάτων» προς τον κ. Κλάτενμπεργκ.

Μέχρι σήμερα ο αγώνας τους είναι άγονος. Μερικές τροχιοδεικτικές βολές, κάτι άσφαιρα, δυο-τρεις φωτογραφίες σε ένα εστιατόριο και κάτι « χαντάκια και βιτριόλια» δεν έχουν πτοήσει τον Πρόεδρο της ΚΕΔ, αντίθετα τον ώθησαν να ξεκινήσει μια έρευνα για τις πραγματικές σχέσεις εξουσίας στην ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ήδη να τελεί σε γνώση προσώπων και καταστάσεων «με αποδείξεις και ονόματα», μερικούς έχει μάθει να τους αποκαλεί με το μικρό τους όνομα!!

Εννοείται, πως ο κ. Κλάτενμπεργκ έχει πολλάκις ενημερώσει τη FIFA και την UEFA για όσα πρωτοφανή ζει στην Αθήνα, έχει κοινοποιήσει αναλυτικές περιγραφές περιστατικών που τον αφορούν ευθέως, έχει συνδέσει επιθέσεις με ονόματα και συμφέροντα (επιχειρηματικά και ποδοσφαιρικά) και έχει αξιολογήσει όλο το απέναντι του σύστημα σε βαθμό που να είναι σε θέση πλέον να ερμηνεύει άμεσα κάθε κίνηση και κάθε δημοσίευμα, γνωρίζει ακόμη και από ποιους τα παίρνουν οι εργολάβοι της εξημέρωσης.

Ο Άγγλος είναι σε ευθεία συνεννόηση και συνεργασία με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, συνομιλεί με την ηγεσία τους χωρίς διαμεσολαβητές, έναν που απόμεινε στην Αθήνα τον έχει εγγράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι, γενικώς διατηρεί άριστες σχέσεις με την παγκόσμια και την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ηγεσία, οι οποίες εμφανίζονται εξαιρετικά ευχαριστημένες από τη θητεία του και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της.

Την ίδια συνεννόηση και συνεργασία έχει αποκαταστήσει με την κυβέρνηση (ο κ. Αυγενάκης είναι ένας εκ των συνομιλητών του) στη στήριξη της οποίας προσβλέπει και για το μέλλον και την πολιτική της οποίας έναντι της ΕΠΟ συνδράμει με την εμπειρία του, ενώ είναι δεδομένο πως έχει καταθέσει «όπου χρειάζεται» όλα τα στοιχεία για τα ζητήματα που τον απασχολούν, ειδικά από την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Στον δεύτερο χρόνο της θητείας του στη θέση του Προέδρου της ΚΕΔ ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ εμφανίζεται «σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαρραλέος» να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις αλλαγές στην ελληνική διαιτησία που θα διαρρήξουν το σύστημα εξουσίας που την κρατάει αιχμάλωτη και αναζητάει τρόπους να την ελέγχει και να προχωρήσει σε βαθύτατες τομές στην οργάνωση και στη λειτουργία της, με όραμα μια νέα πραγματικότητα «μετά από δύο χρόνια».

Ο σχεδιασμός του έχει εγκριθεί, έτσι δείχνουν όλα τα σημάδια, από τη FIFA και την UEFA, που δεν συζητούν καν την πιθανότητα να εγκαταλείψει ο Κλάτενμπεργκ τη θέση του Πρόεδρου της ΚΕΔ και, όπως είναι γνωστό, είναι σε θέση να επιβάλλουν την επιθυμία τους απέναντι σε ένα «μαγαζί» (στην ΕΠΟ) που είναι παρατημένο, άφραγκο και αναξιόπιστο, έτοιμο να καταρρεύσει με το παραμικρό φύσημα του ανέμου.

Ε, αυτό το φύσημα από τον Κλάτενμπεργκ θα προκύψει.

Εθνική: Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για τα πρώτα παιχνίδια στο Nations League

Σε κυκλοφορία τέθηκαν από σήμερα τα εισιτήρια για τα πρώτα δύο εντός έδρας ματς της Εθνικής Ελλάδας στο Nations League, στα οποία θα πραγματοποιήσει...

Μπαλτάκος: Αν εκλεγώ πρόεδρος της ΕΠΟ θα γαληνέψω το ελληνικό ποδόσφαιρο που είναι πλημμυρισμένη θάλασσα

Ο Τάκης Μπαλτάκος είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ και αν κρίνει κανείς τις δηλώσεις που πραγματοποιεί όποτε βρίσκει την ευκαιρία,...

Δικαίωση για Απόλλωνα από την Εφέσεων, σβήστηκε το πρόστιμο των 16.000 ευρώ

Δικαιώθηκε ο Απόλλων Σμύρνης στην έφεση που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ αναφορικά με το πρόστιμο που της επιβλήθηκε για τη σκληρή ανακοίνωση...

Ο Special… Five Μουρίνιο κατάφερε να χτίσει τη Ρώμη σε μία μέρα!

Τελικά, ο Μουρίνιο μάς απέδειξε ότι η Ρώμη μπορεί να χτιστεί ξανά σε μία μέρα. Για την ακρίβεια σε μία βραδιά, χάρη στο αξεπέραστο προπονητικό του άστρο και την ικανότητα να σηκώνει τα ευρωπαϊκά τρόπαια λες και είναι... σφηνάκια

Ολυμπιακός: Φυσιολογικό άδειασμα, αλλά δεν πρέπει να κρατήσει πολύ

Το ψυχολογικό άδειασμα μετά την έντονη ευρωπαϊκή σεζόν και την εξέλιξη του ημιτελικού στο Βελιγράδι είναι φυσιολογικό, αλλά πρέπει να κρατήσει μόλις για ένα παιχνίδι, καθώς απαιτείται πνευματική ετοιμότητα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος

Δεν έχουν ημερομηνία λήξης τα όνειρα, Κιλιάν

Ο Κιλιάν Εμπαπέ αποφάσισε να προδώσει το μεγαλύτερό του όνειρο και μας έβαλε σε σκέψεις. Τελικά προτιμάμε τον ρομαντισμό του Φραντσέσκο Τότι ή το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο μέσα από τα μάτια του μεγαλύτερου ταλέντου της εποχής μας;