19.9 C
Athens

Πλεύρης: Στο ίδιο επίπεδο τα σημερινά κρούσματα, κοντά στα 50.000

Στο ίδιο επίπεδο με το χθεσινό αναμένεται να κινηθούν και τα σημερινά κρούσματα, που θα ανακοινώσει το απόγευμα ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη.

«Από την εικόνα που είδα το πρωί πιθανολογώ ότι θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο, λίγο περισσότερο λίγο λιγότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ αναφερόμενος στον αριθμό των κρουσμάτων ο υπουργός Υγείας. Υπενθυμίζουμε ότι χθες καταγράφηκαν 50.126 κρούσματα κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ασθενής διασωληνωμένους με τη μετάλλαξη Όμικρον παρόλο που είναι στη χώρα μας από τις 20 Δεκεμβρίου, διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης, ενώ τόνισε ότι η αύξηση των κρουσμάτων από μόνη της δεν πρέπει να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για το άνοιγμα των σχολείων.

«Έχουμε ένα πρωτόκολλο πιο αυστηρό από αυτό που είχαμε στην πιο νοσηρή Δέλτα, ακριβώς γιατί η μεταδοτικότητα είναι μεγαλύτερη. Δεν είμαστε σε γενικό lockdown, αν ήμασταν, θα μπορούσες να πιθανολογήσεις ότι τα παιδιά θα παραμείνουν σπίτι τους. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά, ειδικά του γυμνασίου και του λυκείου και κλειστά να ήταν τα σχολεία θα κυκλοφορούσαν όπως κυκλοφορούν και η μεταδοτικότητα θα ήταν μεγαλύτερη» δήλωσε.

«Με βάση το πρωτόκολλο που λειτούργησε η διασπορά ήταν μικρότερη απ’ ό,τι είχαμε εκτιμήσει. Η Όμικρον έχει μια ιδιαιτερότητα… Τα κρούσματα είναι πολύ ψηλά είναι κάτι το οποίο το περιμένουμε, στο βαθμό όμως που αυτά τα κρούσματα δεν μεταφέρονται σε πολύ παραπάνω πίεση στο ΕΣΥ, θεωρούμε ότι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με αυτή τη διαχειριστική προσέγγιση. Θα πιεστεί το ΕΣΥ; Ναι θα πιεστεί. Το βλέπουμε».

Εξήγησε ότι τα self test «θα τα παραλαμβάνουν οι γονείς όπως γίνεται έως τώρα, και όπου χρειαστεί rapid, θα γίνονται στις δημόσιες δομές, και προς τούτο μάλιστα, γιατί μπορεί να υπάρχει αναμονή στις δημόσιες δομές, είμαστε σε συνεννόηση και να αυξήσουμε τα σημεία που θα ανακοινώσουμε, αλλά να υπάρχει και προτεραιότητα στους μαθητές που θα κάνουν τεστ».

ΠΗΓΗPOPULUS
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς