20.7 C
Athens

Αστέρας – ΟΦΗ 1-0: Ο Ριέρα έσπασε το εκτός έδρας αήττητο των Κρητικών

Οι Αρκάδες οδήγησαν τον ΟΦΗ στην πρώτη του εκτός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα (είχε αήττητο 10 αγωνιστικών) και πλησίασαν στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ έστω και με ματς περισσότερο

Η έναρξη του 2022 βρήκε τον ΟΦΗ να ηττάται για πρώτη φορά μακριά από το Ηράκλειο (σερί 10 αγώνων) στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν. Ο Αστέρας με εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε με 1-0 των Κρητικών και τους πλησίασε στους δύο βαθμούς στην εξάδα, με την ομάδα του Νίκου Νιόπλια βέβαια να έχει παιχνίδι λιγότερο.

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα της πρώτα ημίχρονα στο φετινό πρωτάθλημα παρά τα πολλά προβλήματα – τα οποία δεν έλειψαν και από τον ΟΦΗ λόγω κορωνοϊού – καθώς πίεσε εξαιρετικά και δημιούργησε αρκετές καλές ευκαιρίες με πρώτη πολύ καλή την κεφαλιά του Σίτο στο 23′ από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα όμως να καταλήγει άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μπαράλες με νέα κεφαλιά υποχρέωσε τον Βάτερμαν σε δύσκολη επέμβαση με το ένα πόδι για να ακολουθήσει το γκολ στο 38′. Ο Καρμόνα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ριέρα με πλασέ έγραψε το 1-0 σημειώνοντας το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Παρά τις αλλαγές του Νίκου Νιόπλια, ο ΟΦΗ είχε παθητική εικόνα και η φρεσκάδα του Τσιλιανίδη δεν άλλαξε πολλά πράγματα στη συνολική εικόνα. Με εξαίρεση μια προσωπική ενέργεια του Λάμπρου που έφερε το δοκάρι στο 64′, οι Κρητικοί όχι μόνο δεν βρήκαν άλλη μεγάλη ευκαιρία αλλά θα μπορούσαν να δεχθούν και ένα δεύτερο γκολ από τον πολύ δραστήριο Σονί.

Ο Καμερουνέζος που αποτελεί μια από τις εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος κέρδισε ένα φάουλ στις καθυστερήσεις το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Άλβαρες, ο οποίος με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΦΗ 1-0

Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης

Σκόρερ: 38′ Ριέρα

Διαιτητής: Παπαδόπουλος

Κίτρινες: Μουνάφο, Μπαράλες, Κανελλόπουλος / Βούρος, Καστάνιος, Γιαννούλης, Καμάου, Πασαλίδης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Χριστόπουλος, Ατιένθα, Καρμόνα, Άλβαρες, Μουνάφο (90′ Ιγκλέσιας), Κανελλόπουλος (77′ Βαλιέντε), Σίτο (67′ Κρεσπί), Ριέρα (66′ Τιλίκα), Καπίγια (46′ Σονί), Μπαράλες.

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Βάτερμαν, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Βούρος, Μπαλογιάννης, Ντε Γκουζμάν (86′ Στάικος), Γκαγέγος (64′ Γρίβας), Ναμπί (64′ Φαν Ντάινεν), Καμάου (46′ Τσιλιανίδης), Λάμπρου, Καστάνιος (64′ Νέιρα).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς