14.3 C
Athens

Καπραβέλος: Καμία εισαγωγή στο νοσοκομείο με 3 εμβόλια – Το ΕΣΥ δεν αντέχει μεγαλύτερη πίεση

Υπέρ μιας μικρής παράτασης στο άνοιγμα των σχολείων τάχθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος για πολλοστή φορά από την εμφάνιση της πανδημίας τόνισε ότι το ΕΣΥ δεν αντέχει περισσότερη πίεση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι στο νοσοκομείο Παπανικολάου δεν υπάρχει καμία εισαγωγή από νοσήσαντες που έχουν ολοκληρώσει τις τρεις δόσεις εμβολίου.

«Υποστηρίζω μια μικρή παράταση στο άνοιγμα των σχολείων. Αν όντως υπάρχει το αισιόδοξο σενάριο, τα σχολεία θα ανοίξουν με μεγαλύτερη ασφάλεια, με υγειονομικά πρωτόκολλα. Εμείς είδαμε ότι αυξάνονται οι εισαγωγές, αν αυξηθούν και η πίεση στις ΜΕΘ είναι μεγαλύτερη, δε θα αντέξει κανείς» προειδοποίησε.

«Δεν λέμε να κλείσουν τα σχολεία, όμως πρέπει να προστατευτούν και τα παιδιά. Οι δυνατότητες διασποράς της Όμικρον είναι τεράστιες, και αν ανοίξουν τα σχολεία θα μολυνθούν τα περισσότερα. Η Ολλανδία που ανοίγει τα σχολεία έχει λοκντάουν από τα Χριστούγεννα. Το χειρότερο σενάριο είναι μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ λόγω Όμικρον, δε θα αντέξει, θα καταρρεύσει το σύμπαν. Είναι παρατραβηγμένο να δώσουμε κάποια μορφής ανάφλεξη αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Παπανικολάου, που μίλησε για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

«Δε φτάνουν τα μέτρα, δεν έχουμε το κυριότερο μέτρο, την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Αν από τον Αύγουστο είχαμε υποχρεωτικότητα δε θα φτάναμε στο 4ο κύμα με τέτοιες τραγικές συνέπειες. Αν δεν εμβολιαστούμε όλοι δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει η πανδημία», δήλωσε ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε: «Σήμερα τελειώνει άλλη μια εφημερία στο Παπανικολάου, δραματική εφημερία, 50 περίπου εισαγωγές μέχρι στιγμής, 125 προσελεύσεις, 48 κλίνες εντατικής γεμάτες, έχουμε έναν ασθενή εκτός ΜΕΘ, δεν μπορούμε να τον διαχειριστούμε. Αφόρητη και δυσβάσταχτη πίεση στο σύστημα υγείας».

Επισήμανε δε ότι και οι 50 νέες εισαγωγές είναι ανεμβολίαστοι. «Όλες οι εισαγωγές μας θα φύγουν για εξέταση για Όμικρον, να δούμε την επίπτωση που έχει η Όμικρον στις εισαγωγές, γιατί οι πληροφορίες λένε ότι αυξάνεται. Από την άλλη μεριά συνάδελφοί μου ασθενούν διότι μολύνονται με ελαφρά συμπτωματολογία. 15 – 20 συνάδελφοι μου ασθενούν και ο αριθμός αυτός αυξάνεται στο νοσοκομείο. Ίδια εικόνα και από τα άλλα νοσοκομεία. Είμαστε στο τσουνάμι του 4ου κύματος της Δέλτα που δεν λέει ακόμα να πέσει».

Μιλώντας για τις εισαγωγές, ξεκαθάρισε πως οι βαριές επιπτώσεις της νόσου χτυπούν τους ανεμβολίαστους: «Ήπια νόσος υπάρχει μόνο στους εμβολιασμένους, αυτοί έρχονται με ήπια νόσο, δεν έχουμε κανέναν ως εισαγωγή με τρία εμβόλια. Όσοι δεν πρόλαβαν την τρίτη δόση έρχονται με απλό κρυολόγημα. Αυτοί με μία δόση με βαρύτερο κρυολόγημα, η επίπτωση αυτή τη στιγμή είναι και πάλι στους ανεμβολίαστους. Αυτό που με τρομάζει είναι η μετάδοση της νόσου στους ανεμβολίαστους και τους υψηλού κινδύνου» διευκρίνισε.

 

ΠΗΓΗPOPULUS
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς