19.9 C
Athens

Συνεχίζεται κανονικά η δράση στη Euroleague, αλλαγές τύπου NBA στο πρωτόκολλο του κορωνοϊού

Η διοίκηση της Λίγκας αποφάσισε τη συνέχιση της δράσης στη διοργάνωση, διαφοροποιώντας παράλληλα ορισμένα μέτρα που αφορούν την καραντίνα των παικτών που βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό

Στην περίφημη τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας (3/1) οι αρμόδιοι της Euroleague αποφάσισαν το αυτονόητο. Ποιο είναι αυτό; Η συνέχιση της δράσης στη διοργάνωση παρά τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού στις ομάδες, καθώς ο χρόνος και το καλεντάρι πιέζουν ασφυκτικά τους συλλόγους και ένα σενάριο προσωρινής αναβολής θα ήταν καταστροφικό.

Πέραν τούτου, στη διάσκεψη των υπευθύνων με εκπροσώπους των ομάδων αποφασίστηκαν ορισμένες αλλαγές στο πρωτόκολλο του κορωνοϊού, που αναμένεται να ψηφιστούν επίσημα από αύριο Τρίτη.

Αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο τη μείωση του χρονικού διαστήματος της καραντίνας των νοσούντων παικτών. Ενδεικτικά από τις 14 ημέρες καραντίνας που ίσχυε μέχρι τώρα σε κάθε κρούσμα, πλέον θα μειωθεί σε 7-10 μέρες εφόσον ο κάθε αθλητής επιδείξει δύο αρνητικά τεστ. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει εδώ και λίγες μέρες και στο NBA με τη διοίκηση της Ευρωλίγκας να υιοθετεί -προς το παρόν- αυτή την τακτική.

Παράλληλα συζητήθηκε και το θέμα με τις αναβολές των αγώνων που δεδομένα θα προκύπτουν στο επόμενο χρονικό διάστημα αλλά και ορίστηκε χρονοδιάγραμμα για το πώς και πότε θα ορίζονται ξανά τα ματς. Υπενθυμίζεται ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται ακόμη σε αναμονή για τον νέο ορισμό των αναβληθέντων αγώνων τους απέναντι σε ΤΣΣΚΑ και Ζαλγκίρις αντίστοιχα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς