18.4 C
Athens

Ποδαρικό με ήττα για τον Τσιτσιπά στο ATP Cup

Στο πρώτο του (ατομικό) ματς μετά την εγχείρηση στον αγκώνα ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του Ντιέγκο Σβάρτσμαν που πανηγύρισε μία δίκαιη νίκη με ανατροπή

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να προηγήθηκε με 1-0 σετ απέναντι στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, όμως είδε τον Αργεντινό τενίστα να ανατρέπει της εις βάρος του κατάσταση με πολύ ωραίο τένις στη συνέχεια και να στερεί από τον Έλληνα πρωταθλητή την πρώτη του νίκη μετά την εγχείρηση στον αγκώνα (σε ατομικό αγώνα).

Παράλληλα, μετά και την ήττα του Μιχάλη Πρεβολαράκη νωρίτερα η Ελλάδα έμεινε εκτός από τα ημιτελικά του θεσμού και θα παρακολουθήσει τη συνέχεια του τουρνουά στο Σίδνεϊ από την τηλεόραση.

Στον απαιτητικό πρώτο του αγώνα μέσα στο 2022 και στην επιστροφή μετά από διάστημα δίμηνης απουσίας ο Έλληνας πρωταθλητής έδωσε μία σχεδόν τρίωρη μάχη κόντρα στον πολύπειρο αντίπαλό του από την Λατινική Αμερική και έδειξε να μένει από δυνάμεις στο κρίσιμο τρίτο σετ, όταν ο Σβάρτσμαν καθάρισε την υπόθεση νίκη μέσα σε 25 λεπτά με 6-3.

Ωστόσο ο Στέφανος απέδειξε ότι δείχνει να βρίσκει σταδιακά ξανά τα πατήματά του και πλέον δεδομένα θα εστιάσει την προσοχή του στο Australian Open που ακολουθεί στο πρόγραμμα.

Τα σετ: 2-1 (6-7, 6-3, 6-3).

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς