17.8 C
Athens

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη στην Ευρωλίγκα: Θα συζητηθεί μέχρι και το ενδεχόμενο προσωρινής παύσης των αγώνων

Για αύριο (3/1) Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη στη Euroleague με τους αρμοδίους της Λίγκας να εξετάζουν μέχρι και το σενάριο προσωρινής παύσης των αγώνων λόγω της διασποράς του κορωνοϊού κυρίως μέσω της μετάλλαξης «όμικρον».

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν, η κατάσταση (και) στην Ευρωλίγκα βρίσκεται στο απροχώρητο με τις ομάδες να μην βρίσκουν λύσεις στα πολλαπλά προβλήματα λόγω κορωνοϊού και τους πάντες να βρίσκονται σε επιφυλακή ενόψει των επόμενων κρίσιμων ημερών.

Οι πρώτες σκέψεις που γίνονται και θα συζητηθούν αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης στα γραφεία της Λίγκας είναι μερικές σημαντικές αλλαγές στο πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα θα γίνει κουβέντα για την μείωση των ημερών καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς παίκτες από τις 14 σε 5-6 μέρες, ακολουθώντας τον δρόμο και την τακτική του NBA πάνω στο ίδιο ζήτημα.

Τώρα σε ό,τι αφορά το όριο των οκτώ παικτών για την πιθανή αναβολή μίας αναμέτρησης, αυτό μπορεί να αλλάξει ώστε να μη αναγκάζονται οι ομάδες σε λύσεις από τις Ακαδημίες τους, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται μεγάλο μέρος της βαθμολογίας και των αποτελεσμάτων τους μέσα στη σεζόν.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός μετράει ήδη 9 κρούσματα στις τάξεις του ρόστερ του, γεγονός που έχει οδηγήσει στην αναβολή του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ την προηγούμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ και όπως όλα δείχνουν το ίδιο θα ισχύσει και για το επερχόμενο ματς με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

https://athlosnews.gr/o-olybiakos-zitise-tin-anavoli-tou-agona-me-ti-zalgkiris/

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς