25.3 C
Athens

Κιάερ: Βλέπω εντελώς διαφορετικά το ποδόσφαιρο και τη ζωή μετά το συμβάν με τον Έρικσεν

«Αν ο Κρίστιαν και η οικογένειά του είναι καλά, τότε θα είμαι κι εγώ καλά. Εκεί βρίσκω την ηρεμία μου και αυτό μου αρκεί». Τάδε έφη ο Σίμον Κιάερ σε πρόσφατη συνέντευξή του για την ανασκόπηση του 2021, μία χρονιά στην οποία έγινε ήρωας αλλά όχι για ποδοσφαιρικούς λόγους. 

Η ψυχή του ανθρώπου φαίνεται από την πρώτη στιγμή και του αρχηγού της εθνικής Δανίας είναι αγνή, καθαρή και γεμάτη συναισθήματα. Μπορεί στο γήπεδο να μοιάζει «σκληρός», εκτός αυτού όμως είναι ένας αγαθός γίγαντας που βάζει πρώτα την υγεία των ανθρώπων του και μετά οτιδήποτε άλλο.

Ο στόπερ της Μίλαν, που στάθηκε άτυχος και θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού από το υπόλοιπο της σεζόν, συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα ζωής μέσα από τα λόγια και τα βιώματα του, ξεκαθαρίζοντας ότι μετά τα όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι με την κατάρρευση του Έρικσεν το ποδόσφαιρο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα για τον ίδιο.

Συγκεκριμένα είπε με αφορμή εκείνη τη στιγμή τον Ιούνιο του 2021: «Η αντίδρασή μου ήταν παρορμητική και το ίδιο και όλων. Λειτουργήσαμε σαν ομάδα. Ο Κρίστιαν δεν είναι συμπαίκτης, είναι πάνω απ’ όλα φίλος μας. Αυτό το έκανε όλο πολύ πιο έντονο. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να προετοιμαστούμε για κάτι τέτοιο.

Μιλάω μαζί του. Αν ο Κρίστιαν και η οικογένειά του είναι καλά, τότε θα είμαι κι εγώ καλά. Εκεί βρίσκω την ηρεμία μου και αυτό μου αρκεί. Οι σκέψεις μου επιστρέφουν κάποιες φορές στον αποκλεισμό του Euro 2020 στον ημιτελικό από την Αγγλία. Αλλά τελικά ήταν δευτερεύον και το ποδόσφαιρο έγινε δευτερεύον για μένα. Δεν είναι τόσο σημαντικό όσο πριν».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς