17 C
Athens

Νταμπίζας: Λάθος επιλογή του ιδιοκτήτη της Νιουκάστλ, αν την διάλεξε μόνο για το οικονομικό κομμάτι

Συνέντευξη στην αγγλική Sun παραχώρησε ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Νιουκάστλ, στην οποία αγωνίστηκε στο παρελθόν.

Ο Έλληνας παλαίμαχος υποστήριξε μεταξύ άλλων πως αν ο Μοχάμεντ Μπιλ Σαλμάν επέλεξε τον βρετανικό σύλλογο μόνο για το οικονομικό σκέλος, τότε έκανε λάθος επιλογή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«(σ.σ. Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου) είναι πάντα δύσκολη για κάθε ομάδα. Εκείνο το διάστημα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι επιδιορθωτικές κινήσεις, όχι μια γενική αναδιάρθρωση για τα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει να κάνει (σ.σ. η διοίκηση της Νιουκάστλ) προσεκτικές κινήσεις για να πετύχει η ομάδα τον βασικό της στόχο που είναι η αποφυγή του υποβιβασμού.

Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να χτίσει τα «θεμέλια» της τον Ιανουάριο γιατί κανείς δεν πουλά τον καλύτερο παίκτη του στη μέση της σεζόν και ακόμα κι αν το κάνει δεν θα τον δώσει για λίγα χρήματα.

Η διοίκηση και ο σύλλογος πρέπει να βρουν τους κατάλληλους υποψηφίους ώστε να μπορέσουν σταδιακά να φτιάξουν την βάση, που θα τους επιτρέψει να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και να ανέβουν στην κατάταξη.

Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι το κίνητρο των παικτών. Σίγουρα το οικονομικό κομμάτι θα μπει στο παιχνίδι, αλλά αν αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που ο ιδιοκτήτης επέλεξε τη Νιούκαστλ τότε δεν αποτελεί τη σωστή επιλογή.

Αν ένας παίκτης πάει εκεί μόνο για μερικά επιπλέον μηδενικά στο συμβόλαιό του, τότε αυτό δεν θα είναι υγιές και ο ίδιος δεν θα ανεβάσει την ομάδα. Πρέπει να είναι ένας σημαντικός συνδυασμός ταλέντου, προσωπικότητας, κινήτρου και χαρακτήρα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς