20.1 C
Athens

Σε ανοιχτή γραμμή με τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι ο Ολυμπιακός!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας παλεύουν για τη βόμβα με τον τεράστιο Ιταλό προπονητή που απογείωσε την εθνική Σλοβενίας

Το θέμα του προπονητή μπαίνει στην τελική ευθεία για την ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού που επιδιώκει να παρουσιάσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα με στόχο το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Κι όπως όλα δείχνουν ο εκλεκτός θα είναι ξένος.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν στην κορυφή της λίστας τους έναν σπουδαίο προπονητή από το πάνω ράφι και την ιταλική σχολή. Αναφερόμαστε στον Αλμπέρτο Τζουλιάνι ο οποίος έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του ειδικά μετά τις επιτυχίες που είχε στον πάγκο της εθνικής Σλοβενίας. Οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει το FWS είναι πολύ συγκεκριμένες.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες με τον σπουδαίο Ιταλό προπονητή προκειμένου να διαδεχθεί τον Δημήτρη Καζάζη και να συναντηθεί στο τάραφλεξ του Ρέντη με τον Άλεν Παγένκ, με τον οποίο συνυπήρξαν με μεγάλη επιτυχία στην εθνική Σλοβενίας. Το αν θα υπάρξει η θετική κατάληξη θα φανεί μέσα στα επόμενα 24ωρα. Το βέβαιο είναι πως οι Ερυθρόλευκοι παλεύουν για να ενεργοποιήσουν τη βόμβα και εφόσον ολοκληρωθεί θετικά η υπόθεση, τότε θα μιλάμε για μια τεράστια επιτυχία.

Ο 57χρονος προπονητής την τελευταία διετία έκανε πράγματα και θαύματα στη Σλοβενία: Κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια στα δύο τελευταία Eurovolley, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παρουσία της Σλοβενίας στην παγκόσμια διοργάνωση της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2022. Μάλιστα, κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στο Challenger Cup καθώς και την 4η θέση στην παρθενική της παρουσία στο VNL το περασμένο καλοκαίρι.

Θεωρώντας πως ο κύκλος του έκλεισε και αφού άφησε τους Σλοβένους στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των εθνικών ομάδων αποφάσισε να επικεντρωθεί στο πρότζεκτ της πολωνικής Ρεσόβια με την οποία είχε συμβόλαιο ως το 2023. Η συνεργασία των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε τελικά πριν από μερικές μέρες αφού για διάφορους λόγους τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν ήρθαν. Αυτή ακριβώς τη συγκυρία θέλουν (και προσπαθούν να) εκμεταλλευτούν οι Ερυθρόλευκοι προκειμένου να πείσουν τον Ιταλό να έρθει στην Ελλάδα για αυτό και έχουν προχωρήσει τις επαφές μαζί του.

Ως προπονητής ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι έχει κατακτήσει σε συλλογικό επίπεδο τίτλους τόσο στο κορυφαίο ιταλικό πρωτάθλημα με την Κούνεο και τη Λούμπε (με την πρώτη έχει πάρει και το CEV Cup) όσο και με τη Χάλκμπανκ στην Τουρκία, ενώ έχει δουλέψει και σε Κοριλιάνο, Βερόνα και Πιατσέντσα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς