16.7 C
Athens

Αυγενάκης: Διαφωνώ με την απόφαση για τους 1.000 θεατές στα γήπεδα

Ο υφυπουργός Αθλητισμού διαχώρισε τη θέση του για την απόφαση να βρίσκονται μόλις 1.000 θεατές στα γήπεδα κατά τη διάρκεια των αγώνων και στο πλαίσιο των νέων μέτρων που πήρε η κυβέρνηση αποδεχόμενη την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης υποστήριξε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Politica 89,8 πως το συγκεκριμένο μέτρο είναι ανεφάρμοστο και πως οι προτάσεις που είχαν γίνει ήταν τεκμηριωμένες.

«Στο παρελθόν η διαχείριση που γινόταν, ήταν σχετικά επιφανειακή και πρόχειρη ως προσέγγιση για τον χώρο του αθλητισμού, αλλά δεν τους κακίζω γιατί έχουν πάρα πολλά μέτωπα και οι επιστήμονες προσπαθούν να μας προστατέψουν. Ωστόσο, με την τελευταία απόφασή τους περί των 1.000 θεατών στα γήπεδα δεν συμφωνώ. Είναι ανεφάρμοστη. Πώς γίνεται να επιλεγούν οι 1.000 από τους αρκετούς χιλιάδες που έχουν αγοράσει τα διαρκείας τους στις μεγάλες ομάδες; Πώς να διαλέξουν εκείνες τους 1.000; Οι δικές μας προτάσεις ήταν τεκμηριωμένες, κάλυπταν την απαραίτητη μείωση και για τον επαγγελματικό και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, επιχειρηματολογήσαμε, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε απέναντί τους. Προέχει να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης και της Επιτροπής και του κ. Πλεύρη, όσο κι αν ο καθένας μας θέλει να καλύψει και τις ανάγκες του κλάδου του, όπως εγώ του αθλητισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων αναφορικά με τα νέα μέτρα που πάρθηκαν στα γήπεδα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς