17.4 C
Athens

Τι ισχύει με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Euroleague – Πότε αναβάλλεται ένας αγώνας

Η ομάδα του Ολυμπιακού χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό καθώς ήδη μετράει πέντε κρούσματα, τέσσερα αφορούν παίκτες κι ένα άνθρωπο του επιτελείου της ομάδας, ενώ υπάρχει ανησυχία για περαιτέρω διασπορά.

Οι Πειραιώτες μετέθεσαν τη σημερινή τους προπόνηση για το απόγευμα και πλέον άπαντες στο λιμάνι του Πειραιά έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στα ιατρικά τεστ, προκειμένου να δουν πόσο μεγάλη είναι η ζημιά από τον κορωνοϊό.

https://athlosnews.gr/anavlithike-gia-to-apogevma-i-teleftaia-proponisi-tou-olybiakou-prin-tin-tsska-ekane-test-i-omada-to-proi/

Οι φόβοι όσο περνάει η ώρα εντείνονται και δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ακόμα και να αναβληθεί το ματς, αφού η διασπορά στους Ερυθρόλευκους είναι μεγάλη και υπάρχει έντονη ανησυχία τόσο στην ομάδα, όσο και στη διοργανώτρια Αρχή.

Η περίπτωση της Αρμάνι Μιλάνο είναι πρόσφατη και ενδεικτική για το τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι Ιταλοίμέτρησαν δέκα κρούσματα σε λίγες μόνο ημέρες και η Ευρωλίγκα αποφάσισε να μεταθέσει σε νέα ημερομηνία τους αγώνες των Ιταλών με τη Ζαλγκίρις και την Άλμπα.

https://athlosnews.gr/eftase-ta-11-krousmata-koronoiou-i-armani/

Για να αναβληθεί λοιπόν ένας αγώνας πρέπει ο σύλλογος που πλήττεται από τον κορωνοϊό να μείνει με 8 διαθέσιμους παίκτες, κάτι που σας γράψαμε από χθες.

https://athlosnews.gr/olybiakos-sigoura-ektos-pente-paiktes-kontra-stin-tsska/

Για την επιστροφή κάποιου παίκτη στην ενεργό δράση ενώ έχει νοσήσει, πρέπει να περάσουν 14 μέρες. Αν σε αυτό το χρονικό διάστημα ο παίκτης έχει αρνητικό pcr, μπορεί να λάβει μέρος στην προπόνηση της ομάδας του, αλλά όχι και σε αγώνα.

Καταλαβαίνει κανείς ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι δύσκολες για τους Πειραιώτες, οι οποίοι εύχονται πλέον να μην είναι μεγαλύτερη η διασπορά, συνεπώς και η ζημιά στην ομάδα τους…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς