21.5 C
Athens

Επίσημο: Στο 10% η πληρότητα στα γήπεδα, ανώτατο όριο μέχρι 1.000 άτομα!

Γήπεδα μόνο για... προνομιούχους: Οι φίλαθλοι πληρώνουν ξανά ακριβό τίμημα στην εποχή του κορωνοϊού, με τα γήπεδα ουσιαστικά να κλείνουν, αφού μονάχα χίλιοι άνθρωποι θα επιτρέπονται πλέον στις εξέδρες

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων έγινε δεκτή από την κυβέρνηση και από τις 3 Ιανουαρίου τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον θα γίνουν πολύ αυστηρότερα.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως η πληρότητα στα γήπεδα θα πέσει στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

 

Πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή με τα τωρινά δεδομένα καθώς οι ομάδες θα χάσουν μεγάλο μέρος των εσόδων που είχαν υπολογίσει ενώ αυτή η εβδομάδα θα είναι η τελευταία που τα γήπεδα θα είναι γεμάτα.

Τα συγκεκριμένα μέτρα θα ισχύουν τουλάχιστον για δύο εβδομάδες και εν συνεχεία θα αποφασιστεί τι θα γίνει ανάλογα με την ισχύουσα επιδημιολογική κατάσταση. Ο κ. Πλεύρης προειδοποίησε πως αν δεν τηρούνται τα μέτρα στα γήπεδα τότε θα αλλάξει η απόφαση για να διεξάγονται οι αναμετρήσεις κεκλεισμένων των θυρών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής χειρουργικής μάσκας και στους εργαζομένους στην εστίαση.
  • Από τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύει ωράριο στη διασκέδαση, με τα καταστήματα να κλείνουν τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, θα απαγορεύεται η διασκέδαση για ορθίους, ενώ θα τεθούν όρια αποστάσεων και έξι άτομα ανά τραπέζι. Η μουσική θα διακόπτεται, μόνο σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν τηρούνται οι παραπάνω περιορισμοί.
  • Γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς