24.7 C
Athens

Άστον Βίλα – Τσέλσι 1-3: Ο Λουκάκου φώναξε ξανά «παρών!»

Μπήκε τέλος στην «ξηρασία» του Βέλγου φορ που μπήκε αλλαγή και με δικό του γκολ αλλά και κερδισμένο πέναλτι έδωσε μεγάλο τρίποντο στους Λονδρέζους με ανατροπή

Η Τσέλσι είναι ξανά εδώ μετά από διαδοχικά στραβοπατήματα. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ που έχει χτυπηθεί από κορωνοϊό, αλλά είναι η μόνη από τις ομάδες που βλέπει τα παιχνίδια της να μην αναβάλλονται, επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με ανατροπή (1-3) της Άστον Βίλα που δεν είχε στον πάγκο της τον ασθενή από κορωνοϊό, Στίβεν Τζέραρντ.

Η «ξηρασία» του Ρομέλου Λουκάκου (δίχως γκολ από τον Σεπτέμβριο) έλαβε τέλος στην έδρα των Χωριατών, οι οποίοι προηγήθηκαν στο 28′ με ένα αυτογκόλ.

Ο Τάργκετ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Τζέιμς σε μία προσπάθεια του να διώξει μια σέντρα μέσα στην μεγάλη περιοχή, έστειλε καταλάθος την μπάλα στα δίχτυα της δικιάς του ομάδας.

 

Σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι έβγαιναν ωραία στην κόντρα, αλλά τα σουτ που επιχειρούσαν κόντραραν σε σώματα. Η Τσέλσι βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και το κατάφερε στο 34′. Ο Κας γκρέμισε τον Χάντσον-Οντόι, ο Άτκινσον έδωσε το πέναλτι και ο σπεσιαλίστας Ζορζίνιο έκανε το 1-1.

 

Η είσοδος του Λουκάκου αντί του Τσάλομπα στο δεύτερο μέρος ήταν εκείνη που άλλαξε τα δεδομένα υπέρ των Μπλε. Ο Βέλγος χρειάστηκε δέκα λεπτά για να σκοράρει με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Χάντσον-Οντόι και να σημειώσει το 1-2 με το πρώτο του γκολ μετά από 3,5 μήνες!

 

Οι Λονδρέζοι άξιζαν τη νίκη αφού κυριάρχησαν πλήρως στο δεύτερο μέρος. Και στο 88′ ήρθε ο Λουκάκου ξανά για να κερδίσει το πέναλτι από τον Κόνσα που τον γκρέμισε και ο Ζορζίνιο να κάνει το «6 στα 6» από την άσπρη βούλα στη φετινή σεζόν, νικώντας για δεύτερη φορά τον Μαρτίνες και διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (ΜακΆλιστερ): Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Ταργκετ, Σανσόν (76′ Ελ Γκάζι), Ντούγκλας Λουίζ, Ράμσεϊ, Μπουενδία (74′ Τσουκουεμέκα), Ινγκς (73′ Τραορέ), Γουότκινς

ΤΣΕΛΣΙ (Τούχελ): Μεντί, Τσάλομπα (46′ Λουκάκου), Τιάγκο Σίλβα (52′ Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ (63′ Κόβατσιτς), Ζορζίνιο, Αλόνσο, Μάουντ, Χάντσον-Οντόι, Πούλισιτς

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ BOXING DAY – 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 26/12

Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ 6-3 (5′ Ντε Μπρόινε, 14′ πεν. Μαχρέζ, 21′ Γκουντογκάν, 25′ πεν., 87′ Στέρλινγκ, 69′ Λαπόρτ / 55′ Μάντισον, 59′ Λούκμαν, 66′ Ιχεανάτσο)

 

Νόριτς – Άρσεναλ 0-5 (6′, 67′ Σάκα, 44′ Τίρνι, 84′ πεν. Λακαζέτ, 90+1′ Σμιθ-Ρόου)

 

Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας 3-0 (32′ Κέιν, 34′ Λούκας Μόουρα, 74′ Σον)

 

Γουέστ Χαμ – Σαουθάμπτον 2-3 (49′ Αντόνιο, 65′ Μπενραχμά / 8′ Ελιονούσι, 61′ πεν. Γουόρντ-Πράουζ, 70′ Μπεντνάρεκ)

Άστον Βίλα – Τσέλσι 1-3 (28′ αυτ. Τζέιμς / 34′ πεν., 90+3′ πεν. Ζορζίνιο, 56′ Λουκάκου)

Μπράιτον – Μπρέντφορντ (22:00)

Δευτέρα 27/12

Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

  • Λόγω κορωνοϊού ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ οι αναμετρήσεις: Λίβερπουλ – Λιντς, Γουλβς – Γουότφορντ και Μπέρνλι – Έβερτον.
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς