23.3 C
Athens

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια 4-2: Θρίαμβος στο ντέρμπι που είχε διακοπεί πριν από έναν μήνα

Σε ένα ντέρμπι-ροντέο το οποίο μεταξύ άλλων περιελάμβανε αυτογκόλ, πέναλτι ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε κόντρα στην Ομόνοια με 4-2.

Το παιχνίδι είχε πλούσιο θέαμα κατά κύριο λόγο στο δεύτερο ημίχρονο, αφού τα δύο γκολ του πρώτου 45λεπτου (1-1) έγιναν έξι μετά την ανάπαυλα. Να σημειωθεί επίσης πως το πρώτο μέρος της αναμέτρησης είχε ξεκινήσει στις… 29 Νοεμβρίου, αλλά διακόπηκε στο 17ο λεπτό λόγω πυκνής ομίχλης στο ΓΣΠ και συνεχίστηκε από εκείνο το σημείο, σήμερα.

Η κακή βραδιά της φιλοξενούμενης ομάδας ξεκίνησε τέσσερα λεπτά (21′) αφότου ο διαιτητής σφύριξε την επανέναρξη, με τον Λανγκ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Σχεδόν δέκα λεπτά (32′) αργότερα ο Παπουλής προειδοποίησε τους αντιπάλους του με δοκάρι και τελικά έκανε την απειλή του πραγματικότητα στο 39′, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο Β’ ημίχρονο όμως ο ΑΠΟΕΛ πήρε ξανά νωρίς το προβάδισμα. Στο 47ο λεπτό ο Σατσιάς σκόραρε για το 2-1 και 11 λεπτά αργότερα η υπόθεση «τρίποντο» έγινε πιο εύκολη για τους γηπεδούχους, χάρη στο 3-1 που έκανε ο Κβιλτάια από τα 11 μέτρα.

Το ματς φάνηκε πως θα έπαιρνε «φωτιά», όταν ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Λανγκ, έσωσε το λάθος του μειώνοντας σε 3-2 στο 65′, όμως ο Νατέλ στο 74′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Για την ιστορία, η νίκη αυτή του ΑΠΟΕΛ συνοδεύτηκε με άνοδο στον βαθμολογικό πίνακα, κλέβοντας την έκτη θέση από την αποψινή του αντίπαλο.

ΑΠΟΕΛ (Αυγουστή): Σκουφέτ, Βινίσιους, Σαβιτς, Καρώ (17′ Θεοδώρου), Τσεπάκ, Λουντέμο (17′ Νταουσβίλι), Σατσιάς, Σαμπάλα (90+6′ Γουίλερ), Νατέλ (90+3′ Ντιαβαρά), Οκριασβίλι (17′ Εντογκαλά), Κβιλιτάια.

Ομόνοια (Μπεργκ): Ουζόχο, Σέχου (Ψάλτης 38′, Κίκο 76′), Χούμποτσαν, Λανγκ, Λέτσγιακς, Γκόμεθ, Ντίσκερουντ (17′ Παναγιώτου), Λοΐζου (76′ Μποτεάκ), Τζιωνή, Παπουλής, Τσέποβιτς (46′ Κακουλλής).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς