23.3 C
Athens

Εξάρα της Μαν. Σίτι στη Λέστερ, πεντάρα η Άρσεναλ, η Τότεναμ προσπέρασε τη Γουέστ Χαμ (vid)

Η απολαυστική ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα διέσυρε τη Λέστερ στην Boxing Day και πανηγύρισε την 9η σερί νίκη της, η Άρσεναλ «σκόρπισε» Γιαννούλη και Τζόλη, ενώ η Τότεναμ ανέβηκε στην 5η θέση

Χριστούγεννα χωρίς… κεράσματα από τη Μάντσεστερ Σίτι δεν γίνεται. Οι Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα σκόρπισαν και τη Λέστερ (6-3) για την Boxing Day πανηγυρίζοντας την 9η σερί νίκη και επιβεβαιώνοντας πως έχουν το εύκολο γκολ παρά την απουσία καθαρού στράικερ από το ρόστερ.

Ο Στέρλινγκ ήταν εκείνος που αυτή τη φορά αγωνίστηκε ως ψευτοεννιάρι.  Το πρώτο 25λεπτο ήταν ανεπανάληπτο για τους γηπεδούχους που κέρδιζαν διαρκώς μπάλες και έφτασαν σε τέσσερα γκολ!

Ο Ντε Μπρόινε άνοιξε το σκορ στο 5′ για να ακολουθήσει η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαχρέζ από την ανόητη παράβαση του Τίλεμανς. Στο 21′ η συνεργασία από τα δεξιά έφερε τον Κανσέλο σε θέση για καλή σέντρα, ο Σμάιχελ απομάκρυνε πάνω στον Γκουντογκάν που έγραψε το 3-0, ενώ με νέο πέναλτι ο Στέρλινγκ έκανε το 4-0.

Η χαλάρωση στο δεύτερο μέρος έφερε ένα μικρό άγχος για τους γηπεδούχους. Ο Ιχεανάτσο στις αντεπιθέσεις έδωσε δύο έτοιμα γκολ σε Μάντισον και Λούκμαν, ενώ σκόραρε και εκείνος για το 4-3 στο 66′. Αυτό ήταν. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έβαλε τις φωνές και ο Λαπόρτ έκανε το 5-3 στο 69′ για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα για το 6-3 στο 87′ ο Στέρλινγκ.

ΑΝΕΤΕΣ ΑΡΣΕΝΑΛ & ΤΟΤΕΝΑΜ 

Η Άρσεναλ πέτυχε τρίτη σερί νίκη και εδραιώνεται στην 4η θέση με μεγάλη άνεση. Απέναντι στη Νόριτς – εκτός έδρας – των Γιαννούλη (δεν έπαιξε) και Τζόλη (πέρασε αλλαγή στο 69′) έριξε πέντε γκολ (0-5) με τον Σακά να σκοράρει δις και τον Τίρνι να βρίσκει ενδιάμεσα δίχτυα πριν ο Λακαζέτ και ο Σμιθ Ρόου στα τελευταία λεπτά διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, η Τότεναμ εκμεταλλεύτηκε την εντός έδρας ήττα-σοκ της Γουέστ Χαμ από τη Σαουθάμπτον (2-3) και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας αφού επικράτησε με 3-0 της Κρίσταλ Πάλας στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι.

Ο Κέιν άνοιξε το σκορ από τη μικρή περιοχή για το 1-0 στο 32′ με ασίστ του Μόουρα που πήρε τη σκυτάλη δύο λεπτά αργότερα για να σημειώσει το 2-0. Η αποβολή του Ζαχά με δεύτερη κίτρινη στο 37′ απλοποίησε τα πράγματα και ο Σον διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο δεύτερο μέρος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ BOXING DAY – 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 26/12

Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ 6-3 (5′ Ντε Μπρόινε, 14′ πεν. Μαχρέζ, 21′ Γκουντογκάν, 25′ πεν., 87′ Στέρλινγκ, 69′ Λαπόρτ / 55′ Μάντισον, 59′ Λούκμαν, 66′ Ιχεανάτσο)

 

Νόριτς – Άρσεναλ 0-5 (6′, 67′ Σάκα, 44′ Τίρνι, 84′ πεν. Λακαζέτ, 90+1′ Σμιθ-Ρόου)

 

Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας 3-0 (32′ Κέιν, 34′ Λούκας Μόουρα, 74′ Σον)

 

Γουέστ Χαμ – Σαουθάμπτον 2-3 (49′ Αντόνιο, 65′ Μπενραχμά / 8′ Ελιονούσι, 61′ πεν. Γουόρντ-Πράουζ, 70′ Μπεντνάρεκ)

Άστον Βίλα – Τσέλσι (19:30)

Μπράιτον – Μπρέντφορντ (22:00)

Δευτέρα 27/12

Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

  • Λόγω κορωνοϊού ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ οι αναμετρήσεις: Λίβερπουλ – Λιντς, Γουλβς – Γουότφορντ και Μπέρνλι – Έβερτον.
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς