20.5 C
Athens

Η ομιλία Σαββίδη πριν τον τελικό ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: «Να τους πάρουμε το χαμόγελο από το στόμα…»

Ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε σήμερα (26/12) την ταινία για τον περσινό τελικό με τον Ολυμπιακό (2-1) στο ΟΑΚΑ θέλοντας να θυμίσει τις καλές αναμνήσεις στους οπαδούς του εν μέσω εορταστικού κλίματος.

Η ταινία του Δικεφάλου θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στην ημέρα στο YouTube και έχει ήδη αναρτηθεί στην πλατφόρμα του PAOK TV, δείχνοντας τις έντονες στιγμές με τις οποίες συνδυάστηκε το συγκεκριμένο τρόπαιο στις τάξεις των Θεσσαλονικέων αλλά και μερικές ακυκλοφόρητες συνομιλίες από τα αποδυτήρια των Ασπρόμαυρων.

Πρώτα τον λόγο πήρε ο Ιβάν Σαββίδης μέσω Skype:

«Πρώτον, είμαι ένας άνθρωπος αρκετά προληπτικός. Το ΟΑΚΑ θα έλεγα είναι ένα γήπεδο αρκετά τυχερό για εμάς. Θέλω εσείς αύριο, να βγείτε στο γήπεδο και σε αυτό το τυχερό γήπεδο να δείξετε χωρίς φόβο, ό,τι έχετε. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει, αλλά πρέπει να δώσετε όλο σας το είναι. Ώστε να αποδείξουμε σε όλους ότι εμείς ήρθαμε για να τους πάρουμε το χαμόγελο από το στόμα. Είμαστε ένας μεγάλος σύλλογος και πρέπει κάθε χρόνο να παίρνουμε κάποιους τίτλους. Κι αν ανάμεσά σας υπάρχει κάποιος που έχει επιφυλάξεις για το αυριανό παιχνίδι να μην μπει καν στο γήπεδο. Αύριο όποιος μπει στο γήπεδο, θα είναι παίκτης που θα παλέψει χωρίς φόβο για την τιμή και την αξιοπρέπεια του ΠΑΟΚ».

Για να προσθέσει στη συνέχεια και ο Πάμπλο Γκαρσία:

«Δε θα σας δείξω κανένα βίντεο, γιατί πιστεύω ότι στο σημερινό παιχνίδι τα βίντεο δεν είναι σημαντικά. Πιστεύω ότι εσείς είστε οι νικητές. Ό,τι κι αν γίνει. Για μένα πρωταθλητές είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα κι όταν πέσουν, σηκώνονται και συνεχίζουν να παλεύουν. Πάμε να παίξουμε μέχρι θανάτου! Η έκφραση είναι αυτή παιδιά: Πρέπει να τα κάψουμε όλα», είπε ο Ουρουγουανός στο ξενοδοχείο και συνέχισε να εμψυχώνει τους παίκτες του λέγοντας:

«Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν με τους πολεμιστές του κι οι αντίπαλοι υπερτερούσαν δύο και τρεις φορές σε αριθμό, οι στρατιώτες του ήταν λίγο φοβισμένοι τους είπε το εξής: Τώρα είναι η στιγμή να κάψουμε τα πλοία μας. Ή θα γυρίσουμε σπίτια μας, ή θα πεθάνουμε εδώ. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Πείτε στην οικογένεια σας, τη μητέρα σας, τα αδέρφια σας… “πάμε στον πόλεμο και δε θα γυρίσουμε ηττημένοι”. Θα πεθάνουμε στο γήπεδο. Ως το τέλος. Ως το τέλος. Ως το τέλος!».

https://athlosnews.gr/ston-aera-i-tainia-tou-paok-gia-to-kypello-kontra-ston-olybiako/

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς