19.9 C
Athens

Το ρεκόρ που θα σπάσει ο Μπαρτζώκας στον αγώνα Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ισοφάρισε τις συμμετοχές του Γιάννη Σφαιρόπουλου με τον Ολυμπιακό στην Euroleague και πλέον, την προσεχή Τετάρτη, 29/12, ετοιμάζεται να κατακτήσει και την κορυφή, οδηγώντας τους Ερυθρόλευκους ως κόουτς στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για 122η φορά.

Ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε το τρόπαιο της Euroleague (το 2013 με τον Ολυμπιακό) στον αγώνα του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό «έπιασε» στην πρώτη θέση των αγώνων στην Ευρωλίγκα τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που μετρούσε 121 ματς ως προπονητής των Πειραιωτών.

Είχε διπλό λόγο να χαρεί ο κόουτς του Ολυμπιακού, αφού η νίκη του συνδυάστηκε με μια δική του πρωτιά. Ή καλύτερα για να ακριβολογούμε μια ΑΚΟΜΑ δική του πρωτιά, αφού ο ίδιος έχει συνδυάσει το όνομα του με την ομάδα του Πειραιά ιδανικά! Με αυτή κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης το 2013, σε εκείνον τον αλησμόνητο τελικό κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, που η ομάδα του Πειραιά έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ και έκατσε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον θρόνο του πρωταθλητή Ευρώπης, έχοντας «κεράσει» μια κατοστάρα την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Λονδίνου.

(Δώρο Χριστουγέννων ο τελικός)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφυγε από τον Ολυμπιακό στις 10 Οκτωβρίου του 2014 και τη θέση του πήρε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ένας ακόμα προπονητής που άφησε το στίγμα του στην ομάδα του Πειραιά και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας. Μέχρι το 2018 που έμεινε στον Πειραιά, έδωσε 121 μάχες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας κερδίσει τις 75 από αυτές και χάσει τις 46. Το ποσοστό του δηλαδή σε νίκες είναι 62%, ίδιο με αυτό του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Σωστά μαντέψατε! Οι δύο Έλληνες προπονητές με τα περισσότερα ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού, έχουν σημειώσει ίδιες νίκες και ήττες, όμως ο Μπαρτζώκας ετοιμάζεται να αφήσει πίσω του τον Σφαιρόπουλο, τουλάχιστον στις συμμετοχές!

Η ευχή όλων είναι να πράξει το ίδιο και με τις νίκες, αφού πάνω από τα ατομικά ρεκόρ είναι πάντα ο ίδιος ο σύλλογος! Και αυτός είχε και έχει την ευτυχία να διαθέτει στις τάξεις του ανθρώπους με όραμα, θέληση και πείσμα για διακρίσεις!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς