16.7 C
Athens

H Premier League θα τιμωρεί τις ρατσιστικές επιθέσεις μέχρι και με δέκα χρόνια αποκλεισμό από τα γήπεδα

Το φαινόμενο του ρατσισμού στα γήπεδα θέλει να εξαλείψει η Μεγάλη Βρετανία η οποία επεξεργάζεται νομοσχέδιο που θα προβλέπει ποινές μέχρι και δέκα χρόνων αποκλεισμού από τα γήπεδα στους οπαδούς που παρουσιάζουν τέτοιες τάσεις.

Τα τελευταία χρόνια ο ρατσισμός φαίνεται να ανθίζει ξανά στην Βρετανία, αφού οι επιθέσεις σε ποδοσφαιριστές ολοένα και αυξάνονται.

Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση της Βρετανίας προτίθεται να αυστηροποιήσει τις ποινές για ρατσιστικές συμπεριφορές από το νέο έτος, με τον υπουργό Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ να επιβεβαιώνει την πληροφορία:

«Αυτό το καλοκαίρι είδαμε αυτό το όμορφο άθλημα να αμαυρώνεται από επονείδιστο ρατσισμό από τα διαδικτυακά τρολ, που κρύβονταν πίσω από τα πληκτρολόγιά τους και κακοποίησαν τους ποδοσφαιριστές μας. Ο ρατσισμός είναι απαράδεκτος και το ποδόσφαιρο έχει αμαυρωθεί από αυτήν την επαίσχυντη μάστιγα για πάρα πολύ καιρό».

Όπως ανέφερε μάλιστα το Sky Sports οι παραβάτες στο εξής δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα για διάστημα από τρία έως και δέκα έτη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς