21.7 C
Athens

Η… αδυναμία του ΜακΚίσικ στον Παναθηναϊκό (vid)

Ο Ολυμπιακός πήρε μια σπουδαία νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού και ολοκλήρωσε με επιτυχία τον πρώτο γύρο της Euroleague, σε ένα παιχνίδι που για ακόμα μια φορά έλαμψε το άστρο του Σακίλ ΜακΚίσικ.

Ο Αμερικάνος των Πειραιωτών πρόσθεσε μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του απέναντι στους Πράσινους και ήταν από τους παίκτες κλειδιά στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του.

Μετά το τέλος του αγώνα ο ίδιος παραδέχθηκε ότι τα ντέρμπι του πάνε, αφού του αρέσει πολύ να αγωνίζεται μπροστά στο φανατικό κοινό τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού και η αλήθεια είναι ότι οι εμφανίσεις του σε αυτά τα παιχνίδια το αποδεικνύουν.

Ο ΜακΚίσικ το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι με τη φανέλα των Ερυθρόλευκων το έκανε κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Ήταν 3/3/2020 όταν ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και ήθελε μόνο τη νίκη προκειμένου να κρατηθεί ζωντανός στη μάχη της οκτάδας.

Ο Σακίλ με 22 πόντους ήταν ο κορυφαίος του παρκέ, σε μια εμφάνιση που έκανε τους φίλους της ομάδας να τον λατρέψουν. Με τρομερή ενέργεια κάρφωνε συνεχώς τους αντιπάλους του κι έδινε το έναυσμα της νίκης.

Η δεύτερη φορά που ο ΜακΚίσικ τιμώρησε τον Παναθηναϊκό ήταν στο περσινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, εκεί που οι Ερυθρόλευκοι είχαν πάρει τη νίκη με σκορ 71-78. Ο ΜακΚίσικ είχε σημειώσει μόλις δέκα πόντους, όμως οι περισσότεροι ήταν καθοριστικοί αφού μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν οι Πράσινοι πίεζαν για την ανατροπή.

Ακόμα και στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου πέρυσι, όπου ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει στο ΣΕΦ, ο ΜαΚίσικ ήταν απολαυστικός απέναντι στους Πράσινους. Είχε σημειώσει 20 πόντους προσπαθώντας να ανατρέψει τη νίκη του Παναθηναϊκού, ωστόσο τελικά δεν τα κατάφερε.

Χθες το βράδυ και πάλι στο ΟΑΚΑ, ο Αμερικάνος ήταν ο παίκτης που ξεκόλλησε την επίθεση του Ολυμπιακού στο γ’ δεκάλεπτο, όταν οι Ερυθρόλευκοι έσπαγαν τα καλάθια. Ο Σακίλ με την ενέργειά του βρήκε τον στόχο τόσο από τα 6.75, όσο και με το αγαπημένο του παιχνίδι που είναι η κατά μέτωπο επίθεση και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μια σπουδαία νίκη, τη 12η του στον πρώτο γύρο της Euroleague.

O ΜακΚίσικ έχει δεθεί με την ομάδα του Πειραιά και εξελίσσεται σε έναν παίκτη που δείχνει να ξέρει τις απαιτήσεις του συλλόγου. Η απόδοσή του στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τον ανεβάζουν ακόμα περισσότερο στις εκτιμήσεις των οπαδών της ομάδας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς