16.4 C
Athens

Συγκλόνισε στην ομιλία της η Σάκκαρη: «Περπατάω στο δρόμο και φοβάμαι να κοιτάξω πίσω μου» (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε δικαίως το βραβείο της κορυφαίας Ελληνίδας αθλήτριας της χρονιάς από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ωστόσο τις εντυπώσεις δεν έκλεψε τόσο το αποτέλεσμα, όσο η ομιλία της ίδιας μετά την βράβευσή της, όπου και υπερασπίστηκε όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί λεκτική ή σωματική βία.

Συγκεκριμένα η Σάκκαρη ανέφερε:

Για το me too: «Είναι κάτι στενάχωρο, δεν το είδε κανένας να έρχεται. Ευτυχώς δεν έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση, αλλά μπορώ να καταλάβω πώς αισθάνονται. Έχω πει κι εγώ πολλές φορές ότι περπατάω στο δρόμο και κοιτάζω πίσω μου γιατί φοβάμαι, γιατί είμαι κοπέλα και ζούμε σε μία τέτοια κοινωνία. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Αλλά η δύναμη και το σθένος αυτών των γυναικών ήταν κάτι το απίστευτο».

Όσον αφορά για τη σεζόν που πέρασε και την ατομική της εξέλιξη, τόνισε:

Για το βραβείο που πήρε: «Είναι τεράστια η τιμή. Νομίζω πως το να κλείνει η χρονιά με αυτό τον τρόπο είναι κάτι τεράστιο. Για εμένα κλείνει η σεζόν, αλλά ξεκινάει πάλι σε τρεις ημέρες, καθώς ταξιδεύω για την Αυστραλία. Έτσι είναι, όμως, το συγκεκριμένο άθλημα».

Για τους παράγοντες που την επηρεάζουν και ασκεί δύναμη: «Το γεγονός ότι προέρχομαι από αυτή την όμορφη χώρα, την Ελλάδα μας, μου δίνει τεράστιο κίνητρο. Το βλέπω στο πώς μας αντιμετωπίζουν οι συναθλητές μας στο εξωτερικό».

Για τους στόχους της ενόψει της νέας χρονιάς: «Έχω πει επανειλημμένα ότι δεν βάζω ποτέ έναν συγκεκριμένο στόχο. Νομίζω πως αυτή την στιγμή βρίσκομαι στις καλύτερες τενίστριες του κόσμου. Θέλω απλά να δω τον εαυτό μου να εξελίσσεται και να δω μία καλύτερη εκδοχή μου του χρόνου».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς