19.1 C
Athens

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Μάχη «αιωνίων» με διαφορετικές βλέψεις στο ΟΑΚΑ

Η ώρα του μεγάλου ντέρμπι για την τελευταία αγωνιστική της Euroleague έφτασε. Απόψε το βράδυ στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορετικούς στόχους και βλέψεις, αφού oι Πράσινοι βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Ολυμπιακός είναι τρίτος και θέλει να συνεχίσει και απόψε τις υψηλές πτήσεις του!

Ένας αγώνας ανάμεσα στους δύο αιώνιους αντιπάλους του ελληνικού αθλητισμού παρουσιάζει πάντα ενδιαφέρον, ανεξαρτήτως καταστάσεων. Οι Πράσινοι μπορεί να μετρούν μόλις 4 νίκες στους 16 αγώνες που έχουν δώσει φέτος στην Ευρώπη, ωστόσο στην έδρα τους εμφανίζονται πάντα δυνατοί και παίζουν για τη νίκη.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός δείχνει πιο σταθερός από τον αντίπαλό του κι έχει καταφέρει στον πρώτο γύρο να βρίσκεται μονίμως στα υψηλά πατώματα της κατάταξης. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα προέρχονται από δύο εμφατικές νίκες απέναντι στις Μπάγερν και Βιλερμπάν και απόψε στο ΟΑΚΑ θα επιδιώξουν να κλείσουν το πρώτο μισό της διοργάνωσης με νίκη, που θα τους διατηρήσει μόνους τους στην τρίτη θέση.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη θα προσπαθήσουν να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα σκοραρίσματος τους Πειραιώτες με τη ζώνη τους, ενώ ο Ολυμπιακός που φέτος είναι πρώτος σε ποσοστά επιτυχία στα δίποντα, θα επιχειρήσει να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό μέσα στη ρακέτα, εκεί όπου Βεζένκοφ και Φαλ θα έχουν πολλή δουλειά!

Την αναμέτρηση που θα διευθύνουν οι Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία) και Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία).

Ο αγώνας ξεκινάει στις 21.00 και θα έχει ζωντανή μετάδοση από το NovasportsPrime.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς