24.7 C
Athens

Άρσεναλ – Σάντερλαντ 5-1: «R-Έντι» για ημιτελικά οι Κανονιέρηδες

Η Άρσεναλ είχε ένα εύκολο βράδυ κόντρα στην Σάντερλαντ, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον τρομερό Έντι Ενκετιά που πέτυχε τρία τέρματα.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-1, εντούτοις στην επιστροφή η Άρσεναλ ολοκλήρωσε με αρκετή ευκολία την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του EFL Cup.

Το 1-0 της γηπεδούχου ήρθε στο 17ο λεπτό από τον Ενκέτια, ο οποίος σε δεύτερο χρόνο εκμεταλλεύτηκε την απόκρουση του Μπερτζ. Δέκα λεπτά ο Πέπε διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, με την προσπάθεια του να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα. Ωστόσο η φιλοξενούμενη δεν εγκατέλειψε τόσο εύκολα και μείωσε σε 2-1, με τον Μπρόντχεντ, τέσσερα λεπτά αργότερα.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στις αρχές του, ο Ενκετιά και πάλι ανέλαβε δράση κάνοντας το 3-1 στο 49′. Όμως ο ίδιος δεν «πάτησε φρένο» έχοντας ως στόχο το χατ-τρίκ, κάτι το οποίο κατάφερε στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης, σκοράροντας με ένα φοβερό βον-πλανέ για το 4-1.

Λίγα λεπτά προηγουμένως η Σάντερλαντ είχε την ευκαιρία να μειώσει σε 3-2, ωστόσο η προσπάθεια του Έμπλεντον σταμάτησε στο δοκάρι. Εν τέλει το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από την «χρυσή» αλλαγή του Πατίνο, ο οποίος έκανε το 5-1 λίγα δεύτερα πριν το τέλος.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Λένο, Σοάρες, Ουάιτ (73′ Γκάμπριελ), Χόλντινγκ, Ταβάρες, Ελνένι, Πέπε, Ρόου (79′ Πατίνο), Όντεγκαρντ (73′ Μαρτινέλι), Μπαλογκούν (55′ Τσάκα), Ενκετιά

Σάντερλαντ (Τζόνσον): Μπέρτζ, Ράιτ, Φλαναγκάν, Ντόιλ, Γουιντσέστερ, Έμπλεντον (78′ Ομπράιαν) (45+2 Χαμ), Νέιλ, Γκούτς (78′ Έβανς), Πίτσαρντ, Στιούαρτ, Μπρόντχεντ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς