16.4 C
Athens

Κλάτενμπεργκ: Ο κόσμος εκτιμά στην Ελλάδα το γεγονός ότι δημοσιοποιούμε την επικοινωνία VAR – διαιτητών

Σε δηλώσεις του στο BBC ο αρχιδιαιτητής της Super League, Μαρκ Κλάτενμπεργκ τόνισε ότι οι Έλληνες φίλαθλοι εκτιμούν το γεγονός ότι δημοσιοποιούνται τα ηχητικά ντοκουμέντα των διαιτητών με τους VAR στις ενδοεπικοινωνίες τους, ενώ πήρε και θέση για το δολοφονικό μαρκάρισμα του Χάρι Κέιν στον Ρόμπερτσιον, στον αγώνα της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ.

«Στην Ελλάδα δίνουμε στη δημοσιότητα τα ηχητικά ντοκουμέντα της ενδοεπικοινωνίας του διαιτητή με το VAR. Ο κόσμος το εκτιμά αυτό. Μπορεί να μη συμφωνούν πάντα, αλλά το εκτιμούν. Πιστεύω πως αυτό πρέπει να γίνεται. Θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να ακούμε τι λέγεται», είπε ο Άγγλος αρχιδιαιτητής και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φάση που συζητάει από χθες όλο το Νησί:

«Το τάκλιν του Κέιν ήταν χειρότερο από του Ρόμπερτσον για το οποίο ο παίκτης της Λίβερπουλ αποβλήθηκε αργότερα. Αν ο Ρόμπερτσον είχε το πόδι του πατημένο στη φάση με τον Κέιν, δεν θα μπορούσε να περπατήσει αυτά τα Χριστούγεννα. Είναι ξεκάθαρο λάθος του διαιτητή, δεν έκανε καλά τη δουλειά του που δεν απέβαλε τον Κέιν. Εμείς οι διαιτητές κάποιες φορές είμαστε ένοχοι που ενώ ξέρουμε τους κανόνες δεν καταλαβαίνουμε το ίδιο το παιχνίδι. Ο διαιτητής που καλείται να αποφασίσει σε κλάσματα μπορεί να κάνει λάθος. Το VAR όμως δεν επιτρέπεται να κάνει λάθος σε τέτοιες φάσεις, αφού βλέπουν όλες τις γωνίες λήψης και τη φάση σε αργή κίνηση. Ο Ρόμπερτσον είναι τυχερός που περπατά ακόμη. Θα πρέπει να καταλάβουμε τους ποδοσφαιριστές. Δεν πρόκειται ένας παίκτης να αφήσει το πόδι του πατημένο εκεί, γιατί θα του το σπάσουν και θα θέσει σε κίνδυνο την καριέρα του».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς