15 C
Athens

«Εχθρός του ΠΑΟΚ ο Αυγενάκης»: Ο Μάκης Γκαγκάτσης έχει πολύ κοντή μνήμη…

Ο Μάκης Γκαγκάτσης χαρακτήρισε «εχθρό του ΠΑΟΚ» τον υφ. Αθλητισμού και ο Insider αναλύει τα επεισόδια στη σχέση ΠΑΟΚ - Αυγενάκη αλλά και ΠΑΟΚ - ΝΔ, από την εποχή ακόμη που ο Ιβάν Σαββίδης έκανε τον... προφήτη απ' τα Lidl

Ο Μάκης Γκαγκάτσης εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Λευτέρη Αυγενάκη κατά τη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν πρόκειται για καινούργια πρακτική βεβαίως, αφού ο υφυπουργός Αθλητισμού βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στο στόχαστρο των κυπελλούχων Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Γκαγκάτσης χαρακτήρισε «εχθρό του ΠΑΟΚ» τον Λ. Αυγενάκη, τονίζοντας μάλιστα πως όσο υπάρχει εκείνος στο υφυπουργείο δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση.

Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ:

«Ό,τι ανακοινώθηκε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αυτό ισχύει. Περιμένουμε το Προεδρικό Διάταγμα. Είμαστε σε αναμονή για το Καυταντζόγλειο, δεν υπάρχει κάτι νέο. Περιμένουμε αλλαγές στο Διάταγμα, ό,τι θέλουμε το δημοσιοποιήσαμε, για όλα τα άλλα, για το σχέδιο και τη χωρητικότητα θα τοποθετηθούμε στο δεύτερο στάδιο. Επιθυμούμε να παίξουμε στο Καυταντζόγλειο, αλλά δεν υπάρχει συνεννόηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Αναδρομικά δίνονται χρήματα στην ΕΕΑ για τις υπηρεσίες τους.

https://athlosnews.gr/paok-egkrithike-i-afxisi-metochikou-kefalaiou/

Σε καμία συζήτηση δεν μπαίνει ο ΠΑΟΚ με τον Αυγενάκη. Είναι εχθρός του ΠΑΟΚ. Η άποψή μου είναι γνωστή και δεν έχει αλλάξει. Όσο είναι αυτός εκεί, είναι αδύνατον να βγει κάποιο συμπέρασμα. Το Προεδρικό Διάταγμα δεν το καθυστερήσαμε. Θέλαμε αλλαγές με τον Δήμο και την Περιφέρεια. Όταν πήγε το Διάταγμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας διαπιστώθηκαν λάθη σε σχέση με όσα είχαν συμφωνηθεί. Όσο υπάρχει ο Αυγενάκης, δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για το Καυταντζόγλειο. Με άλλον από την Κυβέρνηση, θα δούμε…».

Η αυτοκριτική και ο προφήτης απ’ τα Lidl

Αν μη τι άλλο, είναι σαφές πως ο Μάκης Γκαγκάτσης και οι συν αυτώ έχουν πολύ κοντή μνήμη. Πιθανότατα να είναι όλοι τους τσακωμένοι και με την αυτοκριτική. Καταρχάς ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που συνδέθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού με μια κυβέρνηση. Μάλιστα, ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης ήταν αυτός που εντελώς απρόκλητα είχε δηλώσει πριν από χρόνια πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός. Προφήτης από τα Lidl δηλαδή.

Για τη σχέση του προέδρου του ΠΑΟΚ με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γράφτηκαν εκατομμύρια λέξεις. Το αλισβερίσι βεβαίως δεν ήταν μονάχα ποδοσφαιρικό: αυτή ήταν μόνο η βιτρίνα. Από πίσω κρύβονταν ένα σωρό άλλα θέματα, από οικονομικά μέχρι και εθνικά. Μην τα ξαναλέμε όμως για το περιβόητο πρωτάθλημα των Πρεσπών και τα συγχαρητήρια του Τσίπρα στον ΠΑΟΚ επειδή πήρε έναν εγχώριο τίτλο.

Σκεφτείτε μόνο τι θα γινόταν αν ένας πρωθυπουργός της Ελλάδας έδινε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό επειδή κατέκτησε ένα πρωτάθλημα. Ευτυχώς, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του δεν είχαν τέτοιες σκοτούρες, αφού φρόντιζαν να δηλώνουν εξαφανισμένοι ακόμα και στους ευρωπαϊκούς τίτλους των Ερυθρόλευκων. Όπως έκαναν καλή ώρα γνωστά και μη εξαιρετέα ΜΜΕ προχθές με το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στο πόλο Γυναικών.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ χρεώνουν στον Αυγενάκη το σκάνδαλο Καλπαζίδη, λες και εκείνος έφταιγε που η ΕΕΑ κατέληξε αβίαστα στο προφανέστατο συμπέρασμα ότι κάτι περίεργο τρέχει, όταν ένας άφαντος επενδυτής με φορολογικές δηλώσεις σερβιτόρου «γυρίζει» 7 εκατομμύρια ευρώ από τη μια μέρα στην άλλη, για να καταλήξουν τελικά αυτά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τη μορφή ομολογιακού δανείου. Το οποίο μάλιστα δεν μετατράπηκε σε μετοχές, όπως είχε δικαίωμα να κάνει ο γίγαντας Γιάννης Καλπαζίδης.

Το ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού δεν ήθελε να ανοίξει μέτωπο με αυτούς που φώναζαν και απειλούσαν για διχοτόμηση της Ελλάδας, αποδείχτηκε περίτρανα με την ωμή και άκομψη παρέμβαση Γεραπετρίτη. Άλλο αυτό όμως και άλλο το να προσπαθεί κάποιος να πείσει οποιοδήποτε νοήμονα πως ό,τι συνέβη είναι φυσιολογικό, τη στιγμή μάλιστα που δυο χρόνια μετά δεν έχει εμφανιστεί ούτε για φωτογραφία η πέτρα του σκανδάλου. Σε σημείο που να εντείνονται οι ανησυχίες για το αν όντως βρίσκεται εν ζωή…

Σίγουρα δεν έφταιγε ο Αυγενάκης για το σκάνδαλο Καλπαζίδη. Όπως δεν έφταιγε και για το γεγονός πως λίγους μήνες νωρίτερα ο Ιβάν Σαββίδης ή κάποιοι από το περιβάλλον έστησαν ένα επεισόδιο με τον μόνιμο πια κάτοικο Ροστόφ να φωνάζει μπροστά στον υφυπουργό. Οι φωτογραφίες αλλά και το βίντεο που δείχνει τον Ιβάν να υποδέχεται με τις… πιτζάμες έναν υφυπουργό Αθλητισμού έπαιξαν παντού, με προφανή στόχο μια επίδειξη δύναμης από πλευράς Σαββίδη.

Ο οργανισμός που λέγεται ΠΑΟΚ ταυτίστηκε απόλυτα με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Γούστο του και καπέλο του βεβαίως, από τη στιγμή που αυτή η σύμπλευση του απέφερε ένα πρωτάθλημα (αήττητο μάλιστα!) και κάποια κύπελλα, με βασικό θύμα την ΑΕΚ. Μπορεί ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του να έχουν αντιληφθεί από καιρό ότι η στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πια κανένα όφελος, ωστόσο αυτό δεν τους εμποδίζει να υπομονεύουν σε μόνιμη βάση σχεδόν οτιδήποτε σχετίζεται με τη νυν κυβέρνηση. Ξεχνώντας μάλιστα ότι αυτή η κυβέρνηση ήταν που άλλαξε τους νόμους μέσα σε μια νύχτα ώστε να αποφευχθεί ο υποβιβασμός και να δοθεί χρόνος για το «μαγείρεμα» που ακολούθησε, όταν η υπόθεση γύρισε από το CAS…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μπαρτζώκας: Πραγματική μάχη οι αγώνες στο ΣΕΦ, ίσως να πιστέψαμε ότι με το πρώτο ματς τελείωσε η αποστολή μας εδώ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού περιμένει πολύ σκληρές μάχες στο ΣΕΦ για την πρόκριση στο Final Four και τόνισε πως στο Game 2 η Μπαρτσελόνα πήρε δίκαια τη νίκη αφού έδειξε μεγαλύτερη επιθυμία στο παρκέ

Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά ο μυθικός Πετρούνιας, έγραψε ιστορία στους κρίκους!

Ο μυθικός Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία στο Ρίμινι καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για 7η φορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης και έσπασε το ρεκόρ του Κρίστιαν Μπέρκι

Τενερίφη – Περιστέρι 97-93: Δύο πρώην… Έλληνες και ο αειθαλής Χουέρτας έστειλαν τους Ισπανούς στον τελικό του BCL

Η τριάδα Γκάι, Σερμαντίνι και Χουέρτας έβαλε 82 πόντους στο Περιστέρι, το οποίο έπεσε αξιόμαχα στον ημιτελικό του παρθενικού Final Four της ιστορίας του στο Basketball Champions League