21.5 C
Athens

ΠΑΟΚ – Αστέρας 3-2: Λύτρωση με (δεύτερο) πέναλτι στο 90′

Μπορεί στη βαθμολογία της Super League να είναι τρίτος... με το ζόρι, αλλά στα πέναλτι ο ΠΑΟΚ θα είναι για ακόμα μια χρονιά πρωταθλητής - Εξαιρετικοί οι Αρκάδες στην άδεια Τούμπα, τα πέναλτι είναι αυτά που κρατούν στην 3η θέση την ομάδα του Λουτσέσκου (8 στις πρώτες 15 αγωνιστικές!)

Λύτρωση από την άσπρη βούλα. Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε από απώλεια βαθμών χάρη στο πέναλτι που υπέδειξε στο 90′ ο Κουτσιαύτης σε μαρκάρισμα του Ρούμπεν Γκαρθία στον Κρέσπο και το οποίο αξιοποίησε ο Κούρτιτς για να σημειώσει το 10ο γκολ του στο πρωτάθλημα και να δώσει τη νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα (3-2).

Η τεσσάρα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες ήταν μαγική εικόνα και η επιστροφή στην άδεια Τούμπα του υπενθύμισε τα πολλά δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει (και όχι μόνο).

Τα δύο κερδισμένα πέναλτι (έφτασε τα 8 στη σεζόν όσα είχε δηλαδή πέρυσι στο τέλος της κανονικής περιόδου) του έδωσαν την ηρεμία πριν τη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΛ στο ίδιο γήπεδο.

Οι Αρκάδες που άξιζαν τουλάχιστον τον βαθμό προηγήθηκαν με ένα υπέροχο γκολ του Σονί με σουτ εκτός περιοχής με τον ΠΑΟΚ να μην αντιδρά άμεσα (οι τελικές προσπάθειες για την ισοφάριση δεν ήταν οι ενδεδειγμένες) και να κινδυνεύει να δεχθεί και δεύτερο γκολ όταν στο 33′ ο Κρεσπί δοκίμασε τον Πασχαλάκη.

Η ισοφάριση ήρθε τελικά 10′ αργότερα όταν ο Άκπομ με προσωπική ενέργεια και υπέροχο φαλτσαριστό σουτ έπιασε αδιάβαστο τον Τσιφτσή και σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστική.

Η είσοδος του Τιλίκα αντί του αρνητικού Σίτο αποδείχθηκε σωστή κίνηση από τον Ράσταβατς παρότι στο 49′ η ομάδα το βρέθηκε πίσω στο σκορ (2-1) από το πέναλτι που έκανε ο Μουνάφο και αξιοποίησε ο Κούρτιτς.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν διαρκώς μέτρα μετά το 2-1 και με φάουλ και στημένες φάσεις μπόρεσαν να κλείσουν τον ΠΑΟΚ και να πετύχουν το 2-2 με την ωραία κεφαλιά του Χριστόπουλου στο 60′. Ο Σίντκλεϊ και – κυρίως – ο Σβαμπ με τη φάση του 79ου λεπτού όπου με διαγώνιο σουτ εκτέλεσε άουτ, ήταν εκείνοι που άγγιξαν το 3-2, την ώρα που ο Ριέρα έχανε τη δική του ευκαιρία για το 2-3.

Το ανόητο πέναλτι στο 89′ αποδείχθηκε λυτρωτικό για τον Δικέφαλο του Βορρά που αποκτά ηρεμία μέσα από τις τρεις σερί νίκες σε μια εβδομάδα, αλλά ξέρει πως δεν μπορεί να επαναπαυτεί.

ΠΑΟΚ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-2

Σκόρερ: 43′ Άκπομ, 49′ πεν., 90′ πεν. Κούρτιτς / 12′ Σονί, 60′ Χριστόπουλος

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Κουτσιαύτης

Κίτρινες: Σβαμπ / Μουνάφο, Άλβαρες, Καρμόνα, Ρουμπέν Γκαρσία

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Μιχάι (71′ Ίνγκασον), Κρέσπο, Σίντκλεϊ (85′ Βιεϊρίνια), Τσιγγάρας (71′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (71′ Μουργκ), Άκπομ (85′ Σφιντέρσκι)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα (90′ Ιγκλέσιας), Καστάνιο, Χριστόπουλος, Άλβαρες, Βαλιέντε (90′ Μπενίτο), Μουνάφο, Κρεσπί (82′ Ρουμπέν Γκαρθία), Σίτο (46′ Τιλίκα), Σονί, Μπαράλες (68′ Ριέρα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς