24.6 C
Athens

Νικολάου: Έχει ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της Ελλάδας ο Ολυμπιακός, τον σέβονται άπαντες στην Ευρώπη

Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Νικολάου, που στο σήμερα αγωνίζεται στη Serie A με τη φανέλα της Σπέτσια μίλησε για την κλήρωση των Ερυθρολεύκων με τη γνώριμή του Αταλάντα αλλά και τη δυναμική που έχει αποκτήσει η ομάδα του Μαρτίνς στην Ευρώπη μετά και τις μεγάλες προκρίσεις των τελευταίων ετών.

Ο ταλαντούχος Έλληνας στόπερ, ο οποίος προσφάτως ακούστηκε μέχρι και για αντικαταστάτης του Μανωλά στη Νάπολι, τόνισε αυτά που πρέπει να προσέξουν οι Ερυθρόλευκοι από την αναμέτρηση με την ομάδα του Γκασπερίνι, καθώς και εξέφρασε την επιθυμία του να παρευρεθεί στο Καραϊσκάκη για τον αγώνα ρεβάνς με τους Ιταλούς στις 16 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»:

Για τον Ολυμπιακό και την κλήρωση: «Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν είναι τυχερός με αυτή τη κλήρωση. Αλλά πρέπει να ξέρεις κάτι: Μιλάμε για ένα κλαμπ που έχει ξεφύγει χρόνια τώρα από το στενό πλαίσιο της Ελλάδας.

Που έχει τεράστια αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικό και απολαμβάνει σεβασμό. Είναι η ομάδα που απέκλεισε την Μίλαν και μετά έκανε το ίδιο με την Άρσεναλ. Θα έχει μεγάλη σημασία σε τι κατάσταση θα είναι σε δύο μήνες από τώρα. Άρα ας μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα»

Για τον Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι και την Αταλάντα: «Η Αταλάντα είναι ο Γκασπερίνι. Ένας φανταστικός προπονητής που βρίσκεται εκεί χρόνια και έχει φτιάξει κάτι σπουδαίο. Αποκλειστικά δικό του δημιούργημα. Ένα project που διαρκώς εξελίσσεται.

Αυτή τη στιγμή, ανεξάρτητα από την βαθμολογική της θέση είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ιταλίας. Πολύ δύσκολος αντίπαλος συνολικά και με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές ατομικά.

Έχει ένα δικό της προσωπικό στιλ παιχνιδιού που πατά στην διάταξη 3-5-2 και στηρίζεται στην επιλογή να παίζει »ένας εναντίον ενός» σε όλους τους χώρους του γηπέδου. Σίγουρα πρόκειται για την πιο αθλητική ομάδα του πρωταθλήματος. Ναι η Ίντερ είναι η πιο ποιοτική και η Αταλάντα σίγουρα η πιο δυνατή».

Για το τι είπε στον Θανάση Ανδρούτσο: «Ότι το μόνο βέβαιο είναι πως θα προκύψουν δύο πολύ όμορφα παιχνίδια και ότι θα προσπαθήσω να είμαι εκεί το απόγευμα της 16ης Φεβρουαρίου».

Για το τι θα έλεγε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού: «Να σκεφτούν καλά πως θα την αντιμετωπίσουν τακτικά. Αν τους πρεσάρεις ψηλά έχουν την ικανότητα να σε χτυπήσουν στους χώρους. Αν μείνεις χαμηλά στο γήπεδο για να αμυνθείς τότε και πάλι θα έχεις πρόβλημα.

Χρειάζεται –πιστεύω- κάτι ενδιάμεσο που θα σου δώσει την ευκαιρία να βρεις ισορροπία. Και να εκμεταλλευτείς και εσύ τα θέματα τους, το γεγονός ότι και εκείνοι και καμιά φορά μένουν ανοχύρωτοι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς