17.1 C
Athens

Ολυμπιακός – Κίνεφ 14-11: Το έπος ολοκληρώθηκε, ο Θρύλος Υπερπρωταθλητής Ευρώπης!

Τα χρυσά κορίτσια του Χάρη Παυλίδη είναι πλέον Υπερπρωταθλήτριες Ευρώπης, μετά από μια καταπληκτική παράσταση κόντρα στην κάτοχο του Len Trophy Κίνεφ Κίρισι - Πέμπτος ευρωπαϊκός τίτλος για το γυναικείο πόλο του τεράστιου πολυαθλητικού συλλόγου που λέγεται Ολυμπιακός Πειραιώς

Ήταν το σωστό και έγινε πράξη στο καυτό Παπαστράτειο μπροστά στους εκατοντάδες φίλους του! Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την πέμπτη του ευρωπαϊκή κούπα έπειτα από την επιβλητική επικράτηση του απέναντι στην Κίνεφ Κίρισι (14-11) και αναδείχθηκε υπερπρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο Γυναικών για δεύτερη φορά στην ιστορία του επαναλαμβάνοντας την τεράστια επιτυχία του 2015!

Το Super Cup δεν γινόταν να μην καταλήξει στα χέρια του Θρύλου αφού η εκπληκτική ομάδα του Χάρη Παυλίδη έπαιξε φανταστικά ειδικά στο δεύτερο οκτάλεπτο με τη Σλίκινγκ να είναι ο «εγκέφαλος» της ομάδας και τη Ράνεϊ να σκοράρει τέσσερα γκολ.

 

Οι Ρωσίδες που βρίσκονται και εκείνες στα προημιτελικά της φετινής Euroleague (αντιμετωπίζουν την Ουίπεστ) όπως και ο Ολυμπιακός (θα παίξει με την Ντουναϊβάρος την οποία κέρδισε πέρσι στον τελικό) προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν με τρία γρήγορα γκολ (1-3) ωστόσο οι Ερυθρόλευκες μείωσαν με την Ελευθεριάδου και τη Μ. Πλευρίτου (3-4).

Το δεύτερο οκτάλεπτο είχε 6 γκολ για τις πρωταθλήτριες Ευρώπης! Η Κίνεφ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει σε αυτό τον ρυθμό ενώ η Σταματοπούλου ήταν εξαιρετική στο τέρμα (αντικατέστησε τη Διαμαντοπούλου). Ράνεϊ, Κρίστμας και αδελφές Πλευρίτου έβρισκαν με ευκολία τα δίχτυα και η διαφορά εκτοξεύτηκε στα τρία τέρματα (9-6).

Ο Ολυμπιακός έλεγξε απόλυτα την αναμέτρηση ως το τέλος και έφτασε σε μια ακόμα ευρωπαϊκή κούπα με συνολικά 14 γκολ για να δείξει πως φέτος οδεύει για το back to back!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ 14-11

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-4, 6-2, 3-3, 2-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1, Σλίκινγκ 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχιά, Ξενάκη 2, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Ράνεϊ 4, Β. Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

ΚΙΝΕΦ: Καρνάουχ 1, Ζούμπκοβα 5, Προκοφίεβα 1, Σομπόλεβα, Κρίμερ 2, Ντιατσένκο, Κόσιχ, Γκλίζινα 1, Ντομάκχινα, Ιβάνοβα, Ρίζκοβα 1, Κρούγκλοβα

ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΤΡΟΠΑΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

2 LEN Euroleague (2015, 2021)

1 LEN Trophy (2014)

2 Super Cup Ευρώπης (2015, 2021)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς