17.8 C
Athens

Η φετινή μεταμόρφωση του Ολυμπιακού έχει εξήγηση!

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται φέτος ο Ολυμπιακός στην Euroleague, κάτι που αποτυπώνεται στη θέση του στην κατάταξη.

Οι Ερυθρόλευκοι είναι μόνοι τρίτοι, έχοντας αφήσει πίσω τους ομάδες με πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ όπως η ΤΣΣΚΑ, η Εφές και η Αρμάνι, όμως δεν είναι μόνο αυτό το κέρδος του Μπαρτζώκα, οι οποίοι έχουν καταφέρει στο ΣΕΦ να τρομάζουν όποιο αντίπαλο πατάει στο παρκέ.

https://athlosnews.gr/me-spasmena-ta-frena-sto-oaka-apenanti-ston-proteleftaio/

Στην τελευταία διαβολοβδομάδα του έτους, ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τις Μπάγερν και Βιλερμπάν. Πριν τους αγώνες αυτούς ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε ζητήσει τη στήριξη του κόσμου, αφού θεωρούσε ότι ήταν δύο δύσκολοι αντίπαλοι.

Η ομάδα του Πειραιά ωστόσο τους έκανε να φαίνονται έρμαια των ορέξεών του και έφτασε τη διαφορά σε τρομερά επίπεδα, ξεπερνώντας τους 30 πόντους και στα δύο αυτά παιχνίδια.

Η αγωνιστική συμπεριφορά των Ερυθρόλευκων φέτος, απέχει πολύ από την περσινή χρονιά και αυτό έχει εξήγηση:

Αρχικά στις μεταγραφές των Γουόκαπ, Ντόρσεϊ και Φαλ. Τρεις παίκτες επιπέδου Euroleague και όχι στοιχήματα! Και οι τρεις προαναφερθέντες δίνουν στην ομάδα του Πειραιά στοιχεία που της έλειψαν πέρυσι:

Ο πρώτος είναι ιδανικό ταίρι του Σλούκα. Ο Γουόκαπ οργανώνει άψογα το παιχνίδι του Ολυμπιακού, βάζει τρομερή πίεση στα αντίπαλα γκαρντ, ενώ όταν χρειαστεί συμβάλει στο σκοράρισμα και βοηθάει επιθετικά τους συμπαίκτες του.

Ο Ντόρσεϊ δύσκολα θα κάνει κακό παιχνίδι. Στο μοναδικό ματς που η απόδοσή του έμεινε σε χαμηλά επίπεδα, η Εφές νίκησε τον Ολυμπιακό κλειδώνοντάς τον για μια ολόκληρη περίοδο επιθετικά. Το τέταρτο δεκάλεπτο εκείνου του ματς θα πρέπει να ξεχαστεί, όπως και η απόδοση του Ντόρσεϊ που δε θύμιζε σε τίποτα τον Killer που βλέπουμε στα υπόλοιπα ματς.

Ο Φαλ έχει κυριαρχήσει απόλυτα στις περισσότερες μονομαχίες του με τους αντιπάλους σέντερ. Ο Γάλλος δείχνει άτρωτος, σκεπάζει τα καλάθια και αποτελεί φόβητρο για οποιονδήποτε παίκτη προσπαθήσει να μπει στη ρακέτα.

Σε αυτούς τους τρεις, προσθέστε και το γεγονός ότι ο Βεζένκοφ φέτος είναι εξαιρετικός και θυμίζει σε απόδοση τον Πρίντεζη της προηγούμενης δεκαετίας, αλλά και το γεγονός ότι ο Σλούκας δεν χρειάζεται να αγωνίζεται 38 λεπτά και να… κλατάρει και έχετε την απάντηση για την αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας του Πειραιά!

Πέραν τούτου, σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η έδρα των Πειραιωτών, αφού έχει σημειώσει εκεί εννιά νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Οι Ερυθρόλευκοι μαζί με τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι τρεις μοναδικές ομάδες που δεν έχουν ηττηθεί στις εντός έδρας αναμετρήσεις τους και δεν είναι τυχαίο ότι στην κατάταξη οι Καταλανοί είναι πρώτοι, οι Μαδριλένοι δεύτεροι και ο Ολυμπιακός τρίτος.

Το φετινό δημιούργημα του Γιώργου Μπαρτζώκα αφήνει υποσχέσεις και ο κόσμος ανυπομονεί να βλέπει το μπάσκετ που παίζει!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς