18 C
Athens

Ιστιοπλοΐα: Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου του Ολυμπιακού κατέκτησε το πρωτάθλημα για 23η χρονιά

Δεν έχει προηγούμενο στον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο. Για 23η συνεχόμενη χρονιά ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, με πλήρωμα τον έμπειρο Στέλιο Νούτσο κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κλάσης Σταρ το οποίο διοργάνωσε ο σύλλογος μας. Οι αθλητές του Ολυμπιακού διέπρεψαν σε αυτόν τον αγώνα, ο οποίος, περιλαμβάνεται στην ειδική βαθμολογία της Star Sailors league.

Ο Παπαθανασίου, άλλωστε, συμμετέχει στα μεγάλα event της κλάσης που είναι εφάμιλλα του America’s Cup, του Volvo Ocean Race, του Sail GP, του World Match Racing και άλλων στα οποία αγωνίζονται πολλοί  διάσημοι ιστιοπλόοι των Σταρ και των Φινν.

Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, κάτοχος 5 παγκοσμίων μεταλλίων, 8 ευρωπαϊκών και με συμμετοχή σε 5 Ολυμπιακούς Αγώνες, ετοιμάζεται να λάβει μέρος μέσα στο 2022 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Δανίας και στο παγκόσμιο των ΗΠΑ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του Θρύλου  δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος για τον 23o συνεχόμενο τίτλο, αλλά και για το γεγονός ότι ακόμα  αισθάνομαι δυνατός να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο.  Μαζί με τον Στέλιο Νούτσο προπονούμαστε εντατικά και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε για νέες διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πιο σημαντικό για έναν αθλητή είναι να έχει διάρκεια στην καριέρα του. Έχω ταλαιπωρηθεί από πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς και αν δεν  αντιμετωπίσω άλλα προβλήματα σκοπεύω να συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμα».

Για την ιστορία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα έγιναν 7  ιστιοδρομίες και οι Α. Παπαθανασίου – Σ. Νούτσος κατέκτησαν ισάριθμες πρώτες θέσεις. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Ευάγγελος Χειμώνας – Γιώργος  Ζεϊμπάρης  και τρίτοι οι Μάριος Καραδήμας – Αντώνης Τσότρας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς