17 C
Athens

CONMEBOL και UEFA συνεργάζονται κατά της FIFA για τη δημιουργία ενός νέου Nations League!

Τελικά, θα το δούμε κι αυτό. Μόνο στην ιδέα για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια από τη FIFA, οι UEFA και CONMEBOL αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο Nations League με την προσθήκη ομάδων της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με σημερινό (17/12) δημοσίευμα του ESPN αυτή η νέα Λίγκα των Εθνών που πάει να δημιουργηθεί θα εμπεριέχει κορυφαίες ομάδες από την Ευρώπη και την Λατινική Αμερική και θα ξεκινήσει από τη σεζόν 2022-23.

Συγκεκριμένα οι ομάδες της Λατινοαμερικάνικης ζώνης που βρίσκονται ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη (Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία,Ουρουγουάη, Περού και Χιλή) θα μπουν στην πρώτη κατηγορία του (League A) του νέου Nations League, ενώ οι υπόλοιπες (Παραγουάη, Εκουαδόρ, Βενεζουέλα και Βολιβία) στη League B.

Τα ματς αναμένεται να διεξάγονται αποκλειστικά σε ευρωπαϊκές πόλεις και φυσικά τα κέρδη για όποια ομάδα κατακτά το τρόπαιο θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Βέβαια, όλα αυτά αποτελούν ακόμα φήμες και για να προχωρήσει το όποιο πλάνο των δύο ομοσπονδιών θα πρέπει πρώτα να δώσουν το «οκ» και οι σύλλογοι, που σίγουρα δεν θέλουν να χάνουν τόσο συχνά τους παίκτες τους ελέω των υποχρεώσεών τους με τις εθνικές ομάδες.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς